Ramona Ursu a răbufnit după anunțul noii OUG: Toader, cel mai toxic personaj! Cel mai grav lucru este complicitatea a milioane de oameni!


Ramona Ursu a răbufnit după anunțul noii OUG: Toader, cel mai toxic personaj! Cel mai grav lucru este complicitatea a milioane de oameni!

Tudorel Toader a anunţat la un post tv că Ministerul Justiției a elaborat proiectul de ordonanță de urgență prin care se vor putea contesta sentinţele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal. 

Reacția opoziției nu a întârziar să apară. USR a atras atenția asupra unui efect devastator al unei astfel de OUG. Concret, Liviu Dragnea ar scăpa de condamnarea pe care o are în dosarul Referendumul, iar astfel ar avea drum liber spre a fi premierul României.

„Ministrul Tudorel Toader tocmai a anunţat că Guvernul urmează să adopte o ordonanţă de urgenţă care, practic, va anula toate sentinţele date de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ începând cu anul 2014.

Liviu Dragnea scapă de condamnarea în dosarul Referendumul. Alături de el, toți corupții condamnați de ÎCCJ în ultimii cinci ani.

La fix doi ani de la OUG 13, care a fost adoptată pe 31 Ianuarie 2017, trebuie să ne pregătim să ieșim din nou în stradă. E nevoie de mobilizare, pentru a demonstra că România nu mai vrea penali la conducere!”, arată Uniunea Salvați România (USR).

În acest context, jurnalista Ramona Ursu, autoarea cărții "Vă vedem!" a scris o postare virulentă la adresa lui Tudorel Toader despre care evidențiază că este cel mai toxic personaj al vremurilor pe care le trăim întrucât dorește salvarea infractorilor din PSD cu orice preț, chiar dacă efectele acțiunilor sale ar fi oameni uciși, tâlhăriți, violați. 

Mai mult, cel mai grav aspect remarcat de Ramona Ursu nu este reprezentat de acțiunile celor din coaliția mafiotă și incompetentă PSD-ALDE, ci de lipsa de reacție a românilor. 

Redăm integral postarea jurnalistei:

"Cel mai toxic personaj al vremurilor pe care le trăim este Tudorel Toader. Atunci când a fost numit ministrul Justiției, când mulți îl lăudau aiurea și spuneau că domnul prof. univ. dr. nu va face nemerniciile lui Iordache, că e un profesionist, am și scris aici, pe Facebook, că Toader va face și mai rău. Că va face tot răul pe care-l va putea, cunoscându-i din Iași vechile prietenii cu infractori ca Relu Fenechiu. Asta se întâmplă acum. Nu contează că sunt oameni uciși, tâlhăriți, violați, nu contează că viața noastră, a tuturor, este pusă în pericol de mii de pușcăriași cărora li s-a dat drumul pe străzi. Toader are o singură prioritate, trebuie să-i scape pe absolut toți infractorii.

Asta e treaba ministrului Justiției, să dea o OUG care să le permită tuturor celor care au fost condamnați de completul de cinci judecători de la Curtea Supremă, începând cu 2014, să poată face recurs în anulare. Inclusiv Liviu Dragnea, condamnat în dosarul “Referendumul”. Va urma, foarte curând, o ordonanță privind protocoalele. Vor mai scăpa și așa niște corupți, dar și tot felul de interlopi.

E o perioadă neagră pe care o trăim. Dar cel mai grav nici măcar nu mi se mai pare ce ne fac acești nemernici care ne conduc. Ei fac ce știam sigur că vor face. Nicio așteptare bună nu aveam de la Toader, de la Dragnea, de la Tăriceanu. Cel mai grav, dar și trist lucru mi se pare complicitatea a milioane de oameni care și-au anesteziat simțurile, gândirea, reacțiile, mințindu-se că așa se vor salva", a precizat Ramona Ursu pe Facebook

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.