Ramona Ursu îi desființează pe Meleșcanu și Carmen Dan și apelează la procurori să soluționeze dosarul votului din Diaspora


Ramona Ursu îi desființează pe Meleșcanu și Carmen Dan și apelează la procurori să soluționeze dosarul votului din Diaspora

Jurnalista Ramona Ursu reacționează virulent privitor la sfidarea cu care minsitrul de Interne, Carmen Dan, și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, tratează românii în legătură cu votul îngreunat în unele cazuri și blocat complet în alte cazuri de la alegerile din 26 mai. 

Astfel, jurnalista apelează la procurori să demareze cu rapiditate lucrul la dosarul votului din diaspora  "pentru că, altfel, când ținem la sertare dosare grele, când oameni nevinovați ajung să fie bătuți și gazați pe stradă, la ordinul unor lichele penale, fără să răspundă nimeni, luni la rând, pentru asta, când cetățenii sunt împiedicați să voteze, atunci să nu ne mire de ce toți infractorii, toți securiștii și slugile lor proaste au ajuns să ne călărească țara".

Redăm reacția Ramonei Ursu pe Facebook:

"Am ascultat-o pe Carmen Dan vorbind despre alegerile din diaspora. Vă zic, o țară cu conducători mai nesimțiți și mai ticăloși decât are România rar găsești. Și găsești numai acolo unde democrația, statul de drept sunt fix un rahat. Carmen Dan ne spune că ea nu e de vină, că ministerul ei nu e de vină, că alții sunt de vină, dar, stai!, nici alții nu sunt de vină, că au lucrat bine împreună la organizarea alegerilor, că cel mult niște tablete de la STS ar fi funcționat cam lent. Meleșcanu ne-a zis și el că nu e de vină pentru cozile umilinței la votul din diaspora. Cum să fie el de vină?

Mizeriile astea de ministere care sug sute de milioane de euro de la noi și care sunt conduse de secretara unui infractor și de sluga rușilor, nu au, domnule, nicio vină pentru că zeci de mii de români, poate chiar sute de mii, nu au putut vota în diaspora sau au stat ca proștii câte o zi întreagă la coadă la secții și, nici măcar așa, mulți nu au putut vota. Deci, ministerele care s-au ocupat de organizarea alegerilor nu au absolut nicio vină pentru bătaia de joc la votul din diaspora, la europarlamentare. Atunci cine naiba e de vină, nesimțiților, că statul român nu a respectat dreptul constituțional al cetățenilor de a vota? Cine? Noi, proștii care vă plătim vouă salariile și pensiile speciale și toate beneficiile pe care le aveți din munca noastră?

Eu sper ca procurorii să facă, totuși, ceva în dosarul privind votul din diaspora. Și să facă repede și bine. Pentru că, altfel, când ținem la sertare dosare grele, când oameni nevinovați ajung să fie bătuți și gazați pe stradă, la ordinul unor lichele penale, fără să răspundă nimeni, luni la rând, pentru asta, când cetățenii sunt împiedicați să voteze, atunci să nu ne mire de ce toți infractorii, toți securiștii și slugile lor proaste au ajuns să ne călărească țara. Au ajuns așa și pentru că cei care ar trebui să ne apere, să protejeze legile, au stat, cu anii, și ne-au privit de pe margine", a scris Ramona Ursu pe Facebook.

Vă redăm declarațiile ministrului de Interne, Carmen Dan, prin care a încercat să se spele de orice vină în legătură cu îngreunarea votului de la alegerile europarlamentare din 26 mai:

"Eu, cum a trebuit sa fiu prezenta la ultimul Consiliu JAI, câteva intrebari, subiecte au ramas fara raspuns. Nestiind cine sunt specialistii din conducerea MAI, singurul vinovat de serviciu este Carmen Dan. Pentru orice se intampla", si-a inceput Carmen Dan declaratia.

"Functionarea softului nu e nici in competenta, nici responsabilitatea Ministerului. Asa cum am comunicat, am transmis o corespondenta STS si am vorbit cu directorul general al serviciului cand aveam sute de semnalari in sistem privind posibile voturi multiple, dar care nu se confirmau in realitate.

Problema nu s-a rezolvat, ci din contra, pana la finalul zilei, am semnalat 9.000 de sesizari", a declarat ministrul.

"Tot noi suntem pe lista vinovatilor domnului presedinte. Ati auzit de alta institutie? Eu nu", a adaugat Dan.

Totodată, Teodor Meleșcanu nu face nimic altceva decât să dea vina pe președintele României Klaus Iohannis întrucât a decis organizarea referendumului pentru justiție odată cu alegerile europarlamentare și nu își asumă nicio vină privind cozile din diaspora de la votare. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.