Ramona Ursu, mesaj dureros pentru români: Într-o Românie normală la cap, cetățenii ar fi cu milioanele în stradă împotriva infractorilor care o conduc!


Ramona Ursu, mesaj dureros pentru români: Într-o Românie normală la cap, cetățenii ar fi cu milioanele în stradă împotriva infractorilor care o conduc!

Jurnalista Newsweek, Ramona Ursu, a scris marți, 15 ianuarie, o postare pe Facebook în care a subliniat tabloul sumbru al anormalității în care se află România în aceste momente. Unul din elementele de-a dreptul odioase care alcătuiesc tabloul României anului 2019 este măsura recursului compensatoriu prin care cei de la putere se fac complici la crimele, violurile și infracțiunile cu violență ce se petrec în țara noastră. 

"Într-o țară normală la cap, care să aibă conducători de bună-credință, ministrul Justiției, ministrul de Interne, premierul ar fi fost dimineață, la prima oră, la serviciu, cu tot guvernul, și adoptau o ordonanță care să oprească efectele legii recursului compensatoriu. Nu ai cum să privești imaginile cu oameni bătuți, omorâți, femei doborâte la pământ cu pumnii și cu picioarele, și să nu repari o lege criminală. Nu ai cum. Doar un criminal poate privi la lucrurile astea și să nu facă nimic, având totuși puterea să oprească asemenea nenorociri.

Dar țara noastră nu e normală la cap, pentru că suntem conduși de niște indivizi care au cel puțin gândire de criminali, de violatori, de tâlhari. Așa gândesc Tudorel Toader, Carmen Dan, Viorica Dăncilă și tot guvernul lor de slugi de infractori. Până la o schimbare a legii, dacă va fi și aia, o OUG s-ar putea adopta pe loc. Ar mai opri valul ăsta de criminali lăsați liberi printre noi.

Și tot într-o țară normală la cap, dacă ăia care o conduc sunt niște javre de partea infractorilor, atunci cetățenii ar fi cu milioanele în stradă. Nu ar sta, cu anii, cu mâinile în sân și ar privi, din fotoliu, cum aceiași oameni, mereu aceiași, puțini, oricum, la ce luptă se duce, ies la proteste, se zbat, își uită vieți, familii, joburi. Asta doar pentru a încerca să salveze un întreg popor de lași și de inconștienți", a scris Ramona Ursu pe Facebook. 

Totodată, Ramona Ursu a adresat un mesaj tuturor românilor, cel că într-o Românie a normalității în urma acțiunilor abuzive, mafiote și criminale ale celor de la PSD-ALDE cetățenii ar fi fost cu milioanele în stradă. Pe acest subiect, jurnalista a publicat un editorial în Newsweek în care se întreabă de ce nu ies românii în stradă și acceptă să fie călcalți în picioare de un infractor, iar răspunsul primit a fost unul dureros în condițiile în care au fost sute de mii de români care au trecut de acea barieră și anume: teama.

"De ce nu ieșim un milion în stradă? Cum de acceptă mii de magistrați un ministru al Justiției care joacă în liga infractorilor?

Cum se poate ca alte mii de profesori să plece capul în fața unor șefi ai Educației plagiatori sau oportuniști de partid? De ce atâția oameni de afaceri, bancheri, șefi de corporații nu bat cu pumnul în masa PSD? De ce acceptă desfrâul pus la cale de un pușcăriabil ca Vâlcov, la care sunt supuși? Ne place să ne zvârcolim în groapa asta comună în care, de doi ani, ne aruncă, unul după altul, regimul Dragnea? De ce am ajuns aici?

În zilele de început de an, m-am întâlnit cu un grup de cunoscuți. Unii, veniți de la mii de kilometri, plecați de zeci de ani din țară. Alții, rămași să se zbată aici. Povești diferite de viață, dar vreo zece oameni câți ne adunasem aveam cel puțin un lucru în comun. Eram indignați de situația în care a ajuns România. După ore de dezbateri, am ajuns la o întrebare căreia nu i-am dat niciunul de capăt. Până unde ne sacrificăm? De ce, deși gândim la fel, deși ne deranjează până la detestare această clasă politică care ne conduce acum, nu suntem capabili de sacrificii totale ca să luptăm cu ea? De ce părerile noastre coincid, dar doar până ajungem la punctul acela sensibil, care se numește sacrificiu personal? 

O precizare: minoritari, în discuție, eram cei care, măcar la marile proteste, am fost în stradă. Acolo unde se împart bastoane pe spinare și gaze lacrimogene. Acolo unde te expui cu totul.

La întâlnirea cu pricina, explicația comună pentru care unii nu ies în stradă a fost teama. În special, teama că pot rămâne fără serviciu, că nu vor mai avea din ce să-și întrețină familia, din ce să-și plătească ratele la bancă, că vor rămâne fără casă. Niciun argument nu a funcționat pentru demonta acest tip de teamă. Nici acela că alții, chiar și așa, se sacrifică. Nici că, dacă toți ne-am teme, atunci chiar nu am rezolva nimic. Și, iată, până acum, marile proteste au blocat Ordonanța 13 sau unele dintre cele mai toxice modificări la legile Justiției sau la Codurile penale. Nici măcar că, dacă am fi toți în stradă, atunci lor, celor care ne conduc, le-ar fi teamă, nu nouă.

N-am știut cum să explic că nu are de ce să ne fie teamă să protestăm. N-am știut, pentru că, deși toți eram de acord că proteste de un milion de oameni ne-ar putea scăpa măcar de un infractor ca Liviu Dragnea, atunci când apare frica, discuția rațională se oprește. Iar când rațiunea se oprește, argumentele logice nu mai funcționează. Un gând, însă, nu mi-a dat pace după seara aceea. Oare cum reușim să fim impresionați de oameni curajoși, demni, capabli de sacrificii personale? De oameni precum Regele Mihai? Sau Doina Cornea? Câte lacrimi s-au vărsat pe Facebook după moartea lor... Oare cum reușim să ni-l luăm drept exemplu pe Corneliu Coposu? Oare cum reușim să vorbim cu atâta emoție despre morții de la Revoluție? Cum reușim, când ei, în vremuri cu adevărat grele, și-au pus viața la picioarele țării noastre, iar noi ne împiedicăm în teamă sau în mici interese, în fața unui infractor?", a publicat Ramona Ursu în cadrul publicației Newsweek.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.