Rareș Bogdan analizează cum poate ajunge PSD în spatele PNL și USR-PLUS: "Oamenii au nevoie de un mesaj simplu! Blocarea fondurilor europene va ruina PSD!"


Rareș Bogdan analizează cum poate ajunge PSD în spatele PNL și USR-PLUS: "Oamenii au nevoie de un mesaj simplu! Blocarea fondurilor europene va ruina PSD!"

Rareș Bogdan a prezentat în editorialul "Cum se ridică Teleormanul și Giurgiul contra lui Dragnea", scris pentru Reporter Global, cheia prin care PNL și USR-PLUS pot devansa PSD la alegerile europarlamentare. 

Astfel, liberalul a pus accentul pe strategia de comunicare pe care PNL și USR-PLUS trebuie să o joace la europarlamentare, care gravitează în jurul fondurilor europene și a felului în care PSD a sărăcit România refuzând fondurile europene. Cei din PNL pot prezenta factual cum banii europeni, refuzați de Dragnea, au crescut nivelul de trai și de civilizație din Cluj, Alba, Oradea și Arad, iar în lipsa lor Teleormanul, Giurgiu, Călărași au avut de suferit. Cei din USR-PLUS joacă o altă carte, un alt segment de electorat, cel care este sătul de compromisurile vechii clase politice și rezonează mai degrabă cu mesajul Alianței 2020. 

"Alegerile scot opoziția la bătaie. Iar dacă PSD a pierdut din 2016 peste 20 de procente fără ca dreapta formată din PNL, USR, PMP și acum PLUS, precum și Pro România, alternativa de stânga, să atace la baionetă, este ușor de realizat ce se va petrece în campanie, cu ce consecințe. Toți românii care gândesc vor realiza că au mâncat kilograme de gogoși cu un unic rezultat: și-au umplut burta cu aer și au rămas flămânzi.

Perspectiva de a flămânzi și mai tare va atinge însă un segment de public care n-a participat niciodată la vot. Ați văzut filmul „Brexit”? Îl recomand cu căldură. Între 1 și 1,8 milioane de români sunt în punctul recuperării, deoarece le-a ajuns cuțitul la os. Ce le trebuie lor? Doar un mesaj simplu. Acesta există și va fi purtat de o galerie de oameni care au ce arăta în spate. De-o parte, liberalii, care pot demonstra cu fapte că banii europeni, refuzați de Dragnea, au făcut minuni în Cluj, Alba, Oradea și Arad – ca să enumăr doar câteva – și în același timp, absența lor a scufundat Teleormanul, Giurgiu, Călărași în negura istoriei. De cealaltă parte, USR și PLUS se adresează unui public inteligent, dar talibanizat în urma compromisurilor politice. Aici am o tușă: acest public să nu uite că în Germania, de pildă, când este vorba despre interesul național, nu există stânga sau dreapta. Desigur, maturitatea clasei politice din Germania are altă ținută, dar coalițiile de guvernare de la Berlin trebuie să ne pună pe gânduri.

Cu capul în traistă, PSD se îndreaptă semeț către locul 3 și riscă inclusiv să nu se califice în finala prezidențială. În varianta că va exista una. Iar după ce va pierde cu aplomb 3 ture de alegeri, se va întreba unde a greșit. La bani!

Miza blocării fondurilor europene destinate creșterii nivelului civilizației acestui popor a fost enormă: ținerea electoratului în înapoiere, în stadiul de copil cretin căruia-i dai o acadea și-ți pupă mâna. Acolo, însă, este și pericolul pentru PSD. Oamenii din județele sărace vor fi invitați să viziteze Clujul, Alba Iulia, Oradea și Aradul și vor avea impresia că sunt în America. Giurgiul, Teleormanul și Călărașiul aveau aceeași șansă, dar le-a fost refuzată de ciuma roșie. De aici va veni ruina PSD. Dar și a multor români, pentru hora de 10 milioane de după", a scris Rareș Bogdan în cadrul editorialului. 

CITIȚI AICI EDITORIALUL COMPLET

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.