Rareș Bogdan demască un act de trădare națională comis de PSD: Europarlamentarii pesediști, troc cu partidul lui Viktor Orbán pentru ca Rovana Plumb să fie susținută în vederea obținerii funcției de comisar european


Rareș Bogdan demască un act de trădare națională comis de PSD: Europarlamentarii pesediști, troc cu partidul lui Viktor Orbán pentru ca Rovana Plumb să fie susținută în vederea obținerii funcției de comisar european

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan devoalează un act de trădare națională comis de PSD în aceste momente în Parlamentul European.

Concret, Rareș Bogdan informează că europarlamentarii PSD fac un troc cu FIDESZ, partidul condus de Viktor Orbán, pentru ca Rovana Plumb să ajungă în funcția de comisar european: europarlamentarii PSD promit că vor susține candidatul Ungariei, Laszlo Trocsanyi, pentru ca PSD-ista Rovana Plumb să fie susținută la rândul ei de către maghiari pentru postul comisar european. Liberalul atrage atenția că Laszlo Trocsanyi este "fost ministru al Justiției și artizan al unor legi care stau la baza declanșării unui conflict juridic de proporții între Comisia Europeană și Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria în situația activării art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialiștii români, iar consecința poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al țării noastre".

Pe cale de consecință, Rareș Bogdan îi cere Vioricăi Dăncilă să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european. Reiterăm că Rovana Plumb mai are de trecut două obstacole către poziția de comisar european și anume procedurile de audieri în comisii și apoi votul din plenul Parlamentului European.

Redăm mesajul europarlamentarului Rareș Bogdan:

"ÎNCETAȚI SĂ MAI SFIDAȚI CETĂȚENII ROMÂNIEI ȘI SĂ MAI FACEȚI ȚARA DE RUȘINE!

Îi cer doamnei Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, să retragă nominalizarea Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european!

Această nominalizare reprezintă o sfidare la adresa instituțiilor UE și o palmă dată românilor onești. Bilanțul profesional al persoanei desemnate include, printre altele, locul codaș obținut de România în privința fondurilor europene (28%) exact în timp ce Rovana Plumb conducea ...Ministerul Fondurilor Europene. Rovana Plumb nu îndeplinește criteriile de competență necesare unei poziții de înaltă demnitate, iar asupra integrității sale planează suspiciuni.

Președintele desemnat al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, este o persoană extrem de bine informată, dar pentru a nu umili România, nu a blocat procedura nominalizării comisarilor.
Atrag atenția că înțelegerile subterane pe care le face Guvernul Dăncilă pentru a obține susținerea Rovanei Plumb contravin intereselor cetățenilor României. Totodată, aceste jocuri de culise plasează puterea politică de la București în zona cenușie a respectării valorilor Uniunii Europene.

Exact în aceste ore se petrece un troc inacceptabil: eurodeputații socialiști români promit susținere la votarea candidatului Ungariei în schimbul sprijinirii Rovanei Plumb în comisii și în plen. Comisarul ungar pe care îl susține, astfel, PSD este nimeni altul decât Laszlo Trocsanyi, fost ministru al Justiției și artizan al unor legi care stau la baza declanșării unui conflict juridic de proporții între Comisia Europeană și Ungaria. Din legile lui Trocsanyi, care au adus Ungaria în situația activării art. 7 din Tratat, s-au inspirat socialiștii români, iar consecința poate fi devastatoare pentru sistemul juridic al țării noastre.

Îi solicit doamnei Viorica Dăncilă să înceteze a mai submina credibilitatea României și să nu mai facă tranzacții pe seama cetățenilor ei!

Interesul național nu se negociază! Bunăstarea și siguranța cetățenilor României nu pot fi subiect de troc politic. Plasarea Guvernului Dăncilă în trena FIDESZ reprezintă o trădare a intereselor românilor, situație care nu poate fi acceptată", declară europarlamentarul PNL Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.