Rareș Bogdan îi semnează sentința lui Dragnea: "E inconștient! Nu poate candida la prezidențiale"! Bilanț dur al bugetului, întocmit de realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" EXCLUSIV


Rareș Bogdan îi semnează sentința lui Dragnea: "E inconștient! Nu poate candida la prezidențiale"! Bilanț dur al bugetului, întocmit de realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" EXCLUSIV

România a intrat într-o perioadă foarte delicată din punct de vedere electoral. În anul 2019 vor avea loc alegerile europarlamentare, în luna mai, și cele prezidențiale pe final. Una din marea dilemă este candidatul cu care PSD va intra în cursa prezidențialelor. În acest context, redacția Podul.ro a luat legătura cu analistul politic Rareș Bogdan pentru a-l chestiona dacă ultimul conflict al primarilor PSD cu Guvernul Dăncilă nu îi scade și mai mult șansele lui Dragnea la prezidențiale. 

Reporter Podul.ro: Rețeaua de primari este foarte importantă pentru PSD în contextul alegerilor, inclusiv cele prezidențiale. Cât de mult îi scad șansele lui Dragnea dacă nu va avea alături de el primarii?

Rareș Bogdan: Dragnea este complet inconștient și consultanții săi vor dori doar să ia banii dacă pot să îi prezinte o variantă în care el să candideze măcar la alegerile prezidențiale. El nu poate candida la alegerile prezidențiale pentru că indicii săi sunt între 4 și 9% încredere. Cu indici de încredere sub 10% nu poți candida la prezidențiale decât dacă vrei să fii un competitor fără șanse sau dacă ești idiot. Nu ai nicio șansă!

Peste acest fapt, să ne gândim că primarii au deputați, coledi deputați. Vor cere colegilor deputați și senatori să nu voteze bugetul. Foarte probabil pe plan local, unde presa locală are influență, vor cere deputaților partidelor de la putere, adică ALDE, PSD, UDMR, să nu voteze acest buget. Acest buget pe care l-au conceput Vâlcov și Orlando Teodorovici aduce deservicii majore cetățenilor din marile orașe ale României. 6 milioane din cetățenii acestei țări sunt în pericol de a nu mai avea investiții, o parte din ei riscă să piardă ajutoarele sociale, inclusiv persoanele cu dizabilități sau însoțitorii lor din cauza construcției bugetare pe care au gândit-o cei 2. Cei 2 au conceput bugetul cu o perversitate maximă. Au aruncat ineficiența guvernamentală către primării luându-le în același timp o parte din bani. Gândiți-vă că în cazul în care prmarii decretează grevă fiscală și le solicită agenților economici să blocheze plățile de impozite către centru, România intră în haos financiar, intră în colaps. Asta s-a întâmplat la o zi după ce Italia a intrat oficial în recesiune economică. Pentru salvarea Greciei, UE a alocat 300 de miliarde de euro. Pentru salvarea economiei Italiei, UE trebuie să aloce 2 trilioane de euro, adică 2 mii de miliarde pentru a salva economia italiană. De ce s-a ajuns aici? Pentru că domnul Salvini și cu domnul Di Maio și premierii pe care i-a avut Italia înaintea lor, domnul Renzi de pildă, au acționat cu iresponsabilitate totală și au mărit salarii, au mărit pensii fără să aibă și productivitate economică, fără să aibă creștere economică reală.

Reporter Podul.ro: În Italia se pare că s-a întâmplat exact ce se întâmplă la noi și astfel au ajuns oficial în recesiune economică.

Rareș Bogdan: Exact ce este la noi. În paralel, Dragnea se inspiră de la Lukashenko. Lukashenko a introdus joi taxa de miting. Pentru a mai face un miting în Minsk sau în marile orașe din Belarus trebuie să plătești taxă de miting, ceea ce este unic în lume. Dragnea are doar inspirații de tipul Erdogan, Minsk, bătălia cu Banca Centrală după inspirație Polonia, Ungaria, dar ăia au avut decența să se oprească. Erdogan și lupta cu Banca Centrală a dus la prăbușirea lirel turcești. Așadar, toate modelele lui Dragnea în acest moment sunt Belarus, Turcia, parțial Polonia și Ungaria și Venezuela. Acum că a pus mâna și pe Armată cu ajutorul justiției sper să nu ajungă să și tragă în populație pe modelul lui Maduro, dementul ăsta!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.