Rareș Bogdan, întrebare-cheie în urma demisiei lui Daniel Barbu din fruntea AEP: "Urmează un furt al alegerilor similar celui din 19 noiembrie 1946 în România?"


Rareș Bogdan, întrebare-cheie în urma demisiei lui Daniel Barbu din fruntea AEP: "Urmează un furt al alegerilor similar celui din 19 noiembrie 1946 în România?"

Profesorul universitar, Daniel Barbu a demisionat luni, 18 februarie, din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente sub pretextul unei candidaturi la alegerile europarlamentare. Cu toate acestea, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere, Rareș Bogdan lanseză un scenariu îngrijorător privitor la acest subiect și anume că ne putem aștepta la jocuri murdare făcute de Dragnea și Tăriceanu în privința alegerilor din 26 mai 2019 la care Daniel Barbu nu vrea să participe. "Urmeaza un furt al alegerilor similar celui din 19 noiembrie 1946 în România", se întreabă Rareș Bogdan. 

Redăm postarea integrală a jurnalistului Rareș Bogdan:

"SEMNAL DE ALARMĂ

Ce să înțelegem din această știre de luni dimineață? Cumva că profesorul Daniel Barbu nu dorește să participe la ceea ce doresc să facă Dragnea cu Tăriceanu pentru Alegerile din 26 mai 2019? Că au găsit unul pregătit să execute ordinel? Se pregătesc cei doi indivizi periculoși pentru democrația românească să fraudeze alegerile europarlamentare? I-au cerut profesorului Barbu să acționeze asupra Listelor Electorale Permanente? Pregătesc PSD și ALDE o acțiune de blocare a cetățenilor români aflați în afara granițelor să își exercite dreptul de vot? Urmează un furt al Alegerilor similar celui din 19 noiembrie 1946 în România? Este adevărat că vor să refuze prezența unor observatori străini, iar bătălia dusă de mai bine de 1 an și jumătate cu ONG-urile are drept miza blocarea prezenței unor observatori de tip ProDemocrația, FreedomHouse sau ActiveWatch la Alegerile de peste 3 luni și o săptămâna?", a scris Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.