Rareș Bogdan lansează acuzații grave: "PSD vinde educația românilor pentru voturile UDMR la moțiunea de cenzură!"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a atras atenția luni că PSD pregătește o serie de trocuri în Parlament pentru a obține susținerea din partea UDMR privind moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban. Conform precizărilor liberalului, trocurile respective au legătură cu modificarea legii educației. 

"Scopul acestei înțelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD", a subliniat liberalul.


Rareș Bogdan, pe Facebook: "Extrem de GRAV:

PSD vinde educația românilor pentru voturi!

PSD pregătește din nou, o serie de concesii electorale, care schimbă radical legea educației, în speranța obținerii sprijinului parlamentar UDMR pentru votarea moțiunii de cenzura împotriva guvernului liberal. Practic, scopul acestei înțelegeri este încercarea de trecere a trei proiecte de lege prin adoptare tacită, în sesiunea extraordinară convocată de PSD. Noua sesiune extraordinară a fost convocată cu un singur obiectiv: citirea moțiunii de cenzură și vânzarea educației românilor, cu scopul de a obține voturile pentru moțiune, în schimbul concesiilor făcute. De fiecare dată, în perioada jocului politic al moțiunii de cenzură, PSD a scos din sertare aceste inițiative nocive și le-a folosit ca troc politic, ca interes de partid, împotriva interesului național. Dezbaterea unor proiecte care modifică substanțial legea educației, dar și bugetul în mod semnificativ, nu poate fi subiectul unui troc politic, pe care PSD îl face pentru voturi, la moțiunea de cenzură, una, de altfel, profund neconstituțională.

Atrag atenția liderilor PSD să nu se joace cu focul, așa cum a mai făcut-o atunci când a pus la vânzare contra voturi, interesele naționale. Suntem adepții dialogului politic deschis la problemele fundamentale educației și respingem categoric orice tentativă a PSD de a folosi politic, educația copiilor noștri".

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat săptămâna trecută, la RFI, că UDMR nu a luat încă o decizie privind votul la moțiunea de cenzură, dar formațiunea din care face parte are o serie de critici la adresa Executivului liberal.

Cseke Attila: "Noi am anunțat acum o săptămână, acum zece zile, că UDMR nu va semna moțiunea de cenzură care se preconiza a fi inițiată de către PSD și vom decide, așa cum avem procedura noastră internă, întotdeauna, în grupurile parlamentare, înainte de dezbaterea și votul moțiunii de cenzură (...). Noi nu vom aborda politicianist această chestiune, ci vom aborda strict la momentul respectiv în ce situație este țara și ce este mai eficient pentru țară".