Rareș Bogdan: "Ne convin anticipatele! Am avea un scor care ne-ar plasa alături de USR într-o formulă guvernamentală majoritară!" Avertismentul eurodeputatului pentru colegii liberali

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a avertizat liberalii, printr-o intervenție telefonică la Digi24, să pună în aplicare, în momentul în care vor ajunge la guvernare, fiecare promisiune făcută.

Mai mult, europarlamentarul a subliniat că pentru liberali scenariul alegerilor anticipate este convenabil, căci, la cum arată datele sociologice în aceste momente, PNL și USR vor ajunge la guvernare în baza unei majorități parlamentare de 60%. 

Redăm declarația liberalului Rareș Bogdan:

"Noi am promis câteva lucruri electoratului. Am promis chestiunea legată de Secția Specială, am promis două tururi de scrutin, am promis tăierea pensiilor speciale. Noi suntem obligați de electoratul nostru să le facem și nu putem intra în negocieri cu aceste chestiuni ca să fie clar.

Dacă PNL, prin reprezentanții săi care vor intra în Guvern, nu va satisface doleanțele cetățenilor României care au fost acumulate în acești 3 ani de zile, începând de la elefanți și OUG13 încoace, vom suferi nu o înfrângere, ci o cădere pur și simplu. De la 35% maximali pe care i-am atins astăzi ne putem duce la un scor care să se înjumătățească. Le-am spus colegilor mei să nu ezite să pună în aplicare toate promisiunile pe care le-au făcut. Să nu rateze nicio promisiune indiferent de ceea ce condiționează un domn care are 10, 20, 30 de parlamentari. Atuurile sunt de partea noastră. Nouă, astăzi, ne convin anticipatele. În anticipate, după câștigarea alegerilor de Klaus Iohannis, noi putem acumula fără nicio problemă un 35-38%, ceea ce ne plasează alături de USR într-o formulă guvernamentală majoritară de peste 60%. Deci nouă ne convin anticipatele".