Rareș Bogdan o trage la răspundere pe Dăncilă pe tema loviturii suferite de România din cauza Rovanei Plumb: "Nu s-a găsit în PSD niciun tovarăș mai acătării?"


Rareș Bogdan o trage la răspundere pe Dăncilă pe tema loviturii suferite de România din cauza Rovanei Plumb: "Nu s-a găsit în PSD niciun tovarăș mai acătării?"

Pesedista Rovana Plumb nu a obținut unda verde a Comisiei Juridice a Parlamentului European pentru a ajunge în funcția de comisar european din partea României. Comisia Juridică din Parlamentul European i-a cerut Rovanei Plumb explicații suplimentare despre declarațiile de avere și un împrumut nedeclarat. Astfel, Rovana Plumb va fi audiată suplimentar joi dimineață în Parlamentul European. 

CITIȚI ȘI: Imaginea României, călcată în picioare de PSD. Siegfried Mureșan: Rovana Plumb NU a obținut unda verde a Comisiei Juridice a PE pentru a deveni comisar european

În acest context, europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a atras atenția că premierul Viorica Dăncilă "ne face din nou de râs și pune România într-o situație dificilă" prin faptul că o păstrează pe Rovana Plumb ca propunere a țării noastre de comisar european. Astfel, liberalul i-a transmis o întrebare premierului Viorica Dăncilă: "Nu s-a găsit în PSD niciun tovarăș mai acătării?".

Redăm mesajul europarlamentarului PPE Rareș Bogdan:

"Dăncilă ne face din nou de râs și pune România într-o situație dificilă! Dacă nominaliza pentru a fi comisar european o persoană fără probleme de integritate, fără un trecut atât de suspect, un om care se lăsa anchetat în Dosarul Belina, și nu pe Rovana Plumb, România nu avea acum această problemă! Eurodeputații din Comisia Juridică nu au putut trece peste explicațiile subțiri ale lui Plumb legate de diferențele din declarația de avere trimisă la Bruxelles și cea din România. Ce e cu împrumutul de 1 milion de euro? Rovana Plumb va fi audiată suplimentar mâine dimineață, dar repet: dacă șeful Guvernului României ar fi avut ceva mai mult obraz, nu făcea această nominalizare. Nu s-a găsit în PSD niciun tovarăș mai acătării?

P.S. Frankfurter Allgemeine Zeitung despre Romana Plumb, în contextul Dosarului Belina: „O insulă pentru tovarăși", a transmis eurodeputatul PPE. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.