Rareș Bogdan: "O variantă de Avocat al Poporului pe care PNL ar îmbrățișa-o este Cristian Diaconescu. Weber s-a comportat într-un mod degradant pentru funcția pe care o ocupă!"


Rareș Bogdan: "O variantă de Avocat al Poporului pe care PNL ar îmbrățișa-o este Cristian Diaconescu. Weber s-a comportat într-un mod degradant pentru funcția pe care o ocupă!"

UPDATE

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a revenit asupra declarației inițiale și a precizat că și fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, dar și fostul ministru al Justiției, Cristian Diaconescu, "sunt doi oameni excepționali care ar fi excelenți ca Avocat al Poporului".

Rareș Bogdan, pe Facebook: "Renate Weber trebuie îndepartată de urgență. Cristian Diaconescu și Ana Birchall sunt doi oameni excepționali care ar fi excelenți ca Avocat al Poporului. Fiecare din ei au avut un rol determinant in pastrarea drumului pro-european și pro-american al României in ultimii ani, fiecare într-o perioadă diferită pentru Romania. Fara acești doi oameni, chiar daca de stanga, Justiția din România era complet acaparată de găștile politice infracționale din jurul lui Adrian Năstase sau Liviu Dragnea și ai lui infractori".

ȘTIREA INIȚIALĂ

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a vorbit luni la Digi24 despre motivele pentru care Renate Weber trebuie să fie demisă din funcția de Avocat al Poporului: "Atunci când dânsa a vorbit despre tortură a jignit și a creat o stare de tensiune în rândul medicilor care s-au simțit timorați, jigniți, înfricoșați pentru că nu știau înspre ce se poate îndrepta această atitudine. (...) E rușinos și e degradant pentru un om să ajungă într-o asemenea situație, inclusiv în cea privind propunerile noastre legate de contributivitatea pe pensii, atacându-le de 2 ori la CCR, o dată tăierea și a doua oară impozitarea, spunând că e prea mare impozitarea de parcă dânsa ar putea să facă astfel de calcule. Sau în funcție de ce făcea calculele? Nu știu pentru că nu le făcea în funcție de nivelul de trai".

Rareș Bogdan: "S-a făcut de râs. Din punctul meu de vedere este absolut desconsiderant ceea ce a făcut pentru că a jignit o bună parte din populație și în primul rând o categorie socio-profesională care a fost absolut extraordinară în ultimele luni, vorbim aici de medici, de asistente. Atunci când dânsa a vorbit despre tortură a jignit și a creat o stare de tensiune în rândul medicilor care s-au simțit timorați, jigniți, înfricoșați pentru că nu știau înspre ce se poate îndrepta această atitudine. Asta e culmea! Când s-a trezit doamna Weber să facă asta? Într-un moment în care medicii au contribuit decisiv la situația României care totuși înregistrează doar peste 20 de mii de îmbolnăviri și doar 1400 de victime. Am vorbit cu zeci de medici care erau terifiați, nu le venea să creadă: "Asta e mulțumirea pentru ceea ce am făcut noi, că nu ne-am văzut cu copiii cu săptămânile, n-am dormit acasă și am trăit cu frică luni întregi că nu ne-am văzut părinții sau soțiile și am dormit la hoteluri sau izolați în vreo cameră?! Asta face un Avocat al Poporului?!". Doamna Weber a pornit în viața post-89 extrem de bine, a fost directoarea Fundației Soros, a fost un activist civic extrem de important pe frontul democrației reprezentative din România și după asta, pe modelul lui Călin Popescu Tăriceanu, a sfârșit într-un mod lamentabil. Ambii au o legătură directă pentru că propunerea de Avocat al Poporului a fost făcută exact de domnul Călin Popescu Tăriceanu. E rușinos și e degradant pentru un om să ajungă într-o asemenea situație, inclusiv în cea privind propunerile noastre legate de contributivitatea pe pensii, atacându-le de 2 ori la CCR, o dată tăierea și a doua oară impozitarea, spunând că e prea mare impozitarea de parcă dânsa ar putea să facă astfel de calcule. Sau în funcție de ce făcea calculele? Nu știu pentru că nu le făcea în funcție de nivelul de trai. Cert este că din punctul nostru de vedere doamna Weber s-a comportat într-un mod degradant pentru funcția pe care o ocupă".

Totodată, Rareș Bogdan a precizat că PNL poartă negocieri cu USR, PMP, dar și cu mai mulți parlamentari din ALDE și Pro România privind revocarea din funcție a Renatei Weber.

Rareș Bogdan: "Discutăm atât cu USR, cu colegii din PMP, discutăm și cu grupul independenților din Parlament, discutăm și cu celelalte grupuri și vom purta discuții, încercând să-i convingem inclusiv pe colegii din Pro România și din ALDE, unde sunt 3 grupări, una în jurul lui Tăriceanu, una în jurul lui Vosganian și una în jurul lui Toma Petcu".

Pe final, întrebat dacă fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, ar reprezenta o variantă de Avocat al Poporului în viziunea PNL, Rareș Bogdan a exclus această posibilitate, spunând că mult mai potrivit ar fi fostul ministru de Externe și al Justiției Cristian Diaconescu. 

Rareș Bogdan: "Nu am auzit rostit numele doamnei Ana Birchall cel puțin în sediul din Modrogan sau la discuțiile cu premierul. Am mai auzit de această variantă, dar nu. Noi dacă vorbim de o variantă pe care am îmbrățișa-o în orice moment e modelul Cristian Diaconescu, în niciun caz Ana Birchall".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.