Rareș Bogdan: "PNL beneficiază de o inadecvare a USR-PLUS și de nereformarea PSD!"


Rareș Bogdan: "PNL beneficiază de o inadecvare a USR-PLUS și de nereformarea PSD!"

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a declarat într-un interviu pentru Replica că PNL beneficiază din punct de vedere electoral de o inadecvare a USR-PLUS și de nereformarea PSD

În privința PSD, liberalul a subliniat că defilează în continuare cu aceleași personaje politice compromise, printre care Marcel Ciolacu, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu, Paul Stănescu și Niculae Bădălău.

Câd despre USR-PLUS, Rareș Bogdan a explicat că liderii celor două formațiuni politice nu au înțeles că România e o țară tradiționalistă și conservatoare, atacurile la adresa Bisericii, dar și agenda pro-LGBT limitând Alianța 2020 la un bazin de maxim 20% din electorat

Rareș Bogdan: "PSD nu-și dorește să preia guvernarea mai ales că are o problemă. PSD astăzi reprezintă partidul respins. PSD este respins în continuare de alegători. De ce? Pentru că ies cu aceleași fețe, Olguța Vasilescu, Ciolacu, Codrin Ștefănescu, Paul Stănescu, Niculae Bădălău ș.a.m.d. Sunt persoane care sunt compromise pentru marele public. Românii nu mai au încredere, le-au dat 22% la ultimele alegeri, la ultimul test electoral. Atât timp cât PSD va ieși cu această garnitură, PNL are șansa să guverneze relativ liniștit chiar dacă retorica opoziției este foarte dură. Gradul de dezamăgire pe care-l producem noi, liberalii, astăzi este mai mic decât gradul de respingere pe care-l are PSD. Acesta este avantajul nostru. Iar al treilea partid are un grad de inadecvare absolut incredibil, care pe mine mă șochează, cunoscând și având mulți prieteni printre membrii celei de-a treia forțe, USR-PLUS. La USR-PLUS este o chestiune de inadaptare pentru că ei nu înțeleg foarte bine că România este o țară tradiționalistă, conservatoare, cu un patriotism destul de puternic, nu național-socialism, ci de bună calitate, cu un ușor suveranism, dar nu spre Viktor Orban, ci sănătos. Și cred că atacurile pe care le-au lansat liderii USR-PLUS la adresa Bisericii, la adresa tradițiilor, la adresa unor chestiuni care țin de neamul românesc i-au făcut să aibă un bazin care să nu crească. Ei au un bazin care nu depășește 14-18%. În momentul în care ating 20% este maximum ce pot face. Plus că a fost la nivel european o zi a persoanelor cu orientări sexuale diferite de ale noastre. Ei, au pus tot felul de imagini pe Facebook. Asta sigur că îi face foarte open-minded, foarte plăcuți la nivel european, dar în România e complicat, fiind o țată, repet, încă conservatoare, care are 5 milioane de români în Biserică în fiecare săptămână și nu mă refer doar la BOR. De asemenea, cel puțin o dată pe lună merg între 6 și 7 de milioane de români la Biserică, iar 10 milioane de români merg cel puțin de 2 ori pe an într-un sfânt lăcaș de cult. Ei, când ai această situație care diferă de cea din Franța, Germania, cu mult față de țările din nordul Europei tu nu ai cum să ai genul acesta de conflict permanent cu Biserica. Asta este părerea mea. De data asta am fost analist. Deci noi încă beneficiem, PNL, de o inadecvare a USR-PLUS și de nereformarea PSD. Asta nu înseamnă că nu am scăzut și noi pe un fond de dezamăgire pentru că oamenii așteaptă rezultate, oamenii așteaptă să rezolvăm probleme".

Vedeți video de la 12:50:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.