Rareș Bogdan: "PSD încearcă să îi convingă pe români că timp de 7 ani au fost plecați undeva pe Lună!"


Rareș Bogdan: "PSD încearcă să îi convingă pe români că timp de 7 ani au fost plecați undeva pe Lună!"

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan, prim-vicelider al partidului, a oferit luni un interviu pentru Gândul în care a atras atenția că PSD a adoptat un discurs prin care încearcă să îi convingă pe români că ei nu au fost la guvernare în ultimii ani și că nu este vina lor pentru situația dezastruoasă în care a ajuns România. 

Mai mult, despre scenariul potrivit căruia PNL a făcut blat cu PSD pentru ca alegerea primarilor în două tururi să pice, liberalul a precizat că este o "retorică ridicolă".

Rareș Bogdan: Noi vrem să guvernăm România și vrem să o facem bine. PSD stă cu niște bâte și cum încerci să te miști stânga, dreapta încearcă să te lovească. 

Jurnalistă: Asta e opoziția. 

Rareș Bogdan: Există și opoziție constructivă. Cei din PSD încearcă să îi convingă pe români că timp de 7 ani au fost plecați undeva pe Lună și ei au venit acum și sunt spălați și noi. Ei sunt aceiași, personajele care timp de șapte ani au călcat în picioare această țară. (...)

Jurnalistă: Ați bătut sau nu ați bătut palma cu PSD? 

Rareș Bogdan: Cu infractorii nu stăm de vorbă. Cei care ne acuză de așa ceva au construit o retorică ridicolă. 

Jurnalistă: Stă puțin în picioare. 

Rareș Bogdan: Nu. Eu n-am văzut o dezbatere în Parlamentul României cu mai multă virulență, agresivitate decât în ziua moțiunii. (...) Eu vă spun că nu ai cum să te înțelegi cu PSD și nici nu vrem. Nu avem obiective comune. PSD nu are interesul să aibă loc alegeri anticipate, având în vedere că partidul este de un grotesc absolut. PSD nu are nici cel mai mic interes să permită PNL să prezinte azi în fața electoratului pentru că noi suntem pe un val pozitiv, pe un val de simpatie pe de-o parte datorită anului electoral 2019 și în mare parte datorită legăturii cu președintele. Dânsul are totuși 66% câștigați acum câteva luni și o cotă de încredere de peste 60%.

În contextul în care președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este o ciudățenie faptul că PNL vine în Parlament cu același Guvern pentru învestire, Guvernul Orban, Rareș Bogdan a răbufnit: "Ciolacu e însuși un om ciudat. Să acuzi de ciudățenie un Guvern când tu te numești Ciolacu și conduci un partid care e plin de ciudați și care are legătură cu multe, dar numai cu școala și cu bibliotecile nu are legătură, eu cred că au înlocuit cărțile din biblioteci cu sticlele de whisky, acești indivizi n-au ce să comenteze despre educația din România sau despre sănătate. (...) Ce să comenteze ăștia? Că până la Cluj fac 11 ore cu mașina vineri sau duminică, că am venit până la voi de la Palatul Parlamentului într-o oră și 10 minute?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.