Rareș Bogdan reliefează cinismul și ipocrizia premierului: "Dăncilă scapă o lacrimă pentru SUA și parazitează emoțional 11 sept. 2001, dar e prietenă cu Erdogan!"


Rareș Bogdan reliefează cinismul și ipocrizia premierului: "Dăncilă scapă o lacrimă pentru SUA și parazitează emoțional 11 sept. 2001, dar e prietenă cu Erdogan!"

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan lansează un atac la adresa Vioricăi Dăncilă în contextul mesajului transmis de premier în legătură cu atentatul teorist de la World Trade Center din data de 11 septembrie 2001.

Astfel, Rareș Bogdan atrage atenția că Viorica Dăncilă zice că nu are voie să închidă ochii în fața violenței, a actelor criminale, a „celei mai josnice forme de lașitate”, dar realitatea este că "guvernele PSD sunt preșul lui Erdogan", autocratul turc girând un regim de represiune odios: "Dar victimele lui Erdogan? 50.000 de cetățeni arestați, 150.000 dați afară, mii de profesori, judecători, militari, avocați, polițiști și jurnaliști judecați, instituții media închise, ziariști condamnați pe viață. Bătăi, agresiuni sexuale, șocuri electrice, tehnici de interogare prin care se recreează senzația înecului, femei însărcinate ridicate din pat", îi transmite Rareș Bogdan premierului. 

Redăm mesajul liberalului Rareș Bogdan:

"Dăncilă scapă o lacrimă pentru SUA și parazitează emoțional 11 sept. 2001, dar e prietenă cu Erdogan. Ea uită că guvernele PSD sunt preșul lui Erdogan, pe care-l ajută să-i stârpească pe adepții lui Fehtullah Gulen, adăpostit de SUA, și să-i hăituiască pe toți cei care au altă părere decât el, noul sultan. Chiar ne crede proști pe toți? Zice că e datoare să lupte contra terorismului și pretinde e solidară cu suferința americanilor. Iată ce spunea Erdogan acum aproape un an, după întâlnirea cu Dăncilă: „Ne dorim ca cooperarea acordată până azi de autoritățile române împotriva organizațiilor teroriste care desfășoară activități împotriva țării noastre să continue. Nu vom uita niciodată sprijinul acordat de către România la încercarea de lovitură de stat care a avut loc pe 15 iulie. Vom lua legătura strâns cu autorităţile române pentru a ne sprijini şi a face paşii necesari împotriva persoanelor şi instituţiilor din România care au legături cu Feto”.

Ce zice Dăncilă: că nu are voie să închidă ochii în fața violenței, a actelor criminale, a „celei mai josnice forme de lașitate”. Dar victimele lui Erdogan? 50.000 de cetățeni arestați, 150.000 dați afară, mii de profesori, judecători, militari, avocați, polițiști și jurnaliști judecați, instituții media închise, ziariști condamnați pe viață. Bătăi, agresiuni sexuale, șocuri electrice, tehnici de interogare prin care se recreează senzația înecului, femei însărcinate ridicate din pat. Die Welt scrie că Erdogan a chemat pe scenă o fetiță în lacrimi, îmbracată în haine militare, a certat-o, pentru că „soldații nu plâng”, apoi a afirmat că „dacă moare un martir, trupul îi va fi acoperit cu drapelul turc” și s-a adresat copilei: „Nu-i așa?”.

Și să nu uităm că mentorul lui Dăncilă, Dragnea Liviu Nicolae, a copiat mesajul cu „statul paralel” al aceluiași Erdogan, care a inventat o conspirație pentru a acoperi corupția familiei sale", spune europarlamentarul PNL. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.