Rareș Bogdan, semnal de unitate: "PNL-USR-PLUS-PMP va fi o forță care va putea guverna România cu o majoritate confortabilă!"


Rareș Bogdan, semnal de unitate: "PNL-USR-PLUS-PMP va fi o forță care va putea guverna România cu o majoritate confortabilă!"

Rareș Bogdan a anunțat oficial că va deschide lista PNL la alegerile europarlamentare. În cadrul unei intervenții televizate, la emisiunea Bună România, moderată de Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, a lansat și un apel de unitate partidelor opozante față de PSD, astfel fiind viabilă ideea unei guvernări confortabile PNL-USR-PLUS-PMP pe modelul CDR sau al Alianței D.A.

"Am și făcut apel public să nu îi atacăm. Partenerii vor fi cei de la USR-PLUS și cei de la PMP. Cred foarte sincer că cele trei formațiuni politice, PNL, care va avea, părerea mea, undeva la peste 10% procente cel puțin peste Alianța 2020, apoi PMP despre care sper să intre în Parlamentul European vor fi o forță. PNL-USR-PLUS-PMP va fi o forță pe modelul Convenției Demoratice sau a Alianței D.A. care va putea guverna România cu o majoritate confortabilă, având de asemenea un singur candidat la prezidențiale, pe Klaus Iohannis, care poate câștiga din primul tur alegerile", a spus candidatul PNL la europarlamentare.

Totodată, chestionat de moderatori privind ideii de candidatură comună la prezidențiale a PNL-USR-PLUS în condițiile în care și Dacian Cioloș vrea să între în cursă, Rareș Bogdan a precizat că are încredere în colegii de opoziție că vor lua decizia de a-l susține pe Klaus Iohannis, fiind important să se dea un semnal de unitate înainte de alegerile locale și parlamentare.

"Sunt absolut convins că oamenii din conducerea USR-PLUS sunt raționali, care înțeleg cât de importantă e lupta cu PSD și cât de important este să dăm un semnal de unitate post-alegeri parlamentare pentru a câștiga toate orașele din România, toate comunele pentru că este greu să câștigi în locurile unde UDMR are majoritate etnică sau în locurile unde primarii PSD au un număr de 5-6 mandate. Practic, candidatura pe o platformă comună a lui Klaus Iohnanis înseamnă un câștig pentru primăvară, la alegerile locale și pentru parlamentare în toamnă. Totul este dat de performanța celor trei formațiuni la alegerile europarlamentare", a mai declarat Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.