Rareș Bogdan și Robert Sighiartău se dezic de omul lui Carmen Dan din PNL: "Am fost în Piața Victoriei! Ștefu nu are nimic în comun cu valorile liberale pe care le promovează PNL!"

Omul lui Dragnea și Carmen Dan, milițianul Viorel Ștefu, fost secretar de stat în MAI pe vremea protestelor anti-OUG13, a ajuns al doilea om în organizația județeană PNL Buzău, ocupând funcția de secretar general. Viorel Ștefu a fost acuzat de presă că a primit informații de la serviciile secrete despre huliganii din galerii și lumea interlopă care au venit în Piața Victoriei să îi sperie pe cei care protestau pașnic contra OUG 13. Atât Carmen Dan, cât și adjunctul ei, Viorel Ștefu, au declarat că nu erau informații concludente și că nu aveau de ce sa țină cont de ele.

În acest context, secretarul general PNL Robert Sighiartău a declarat pentru Agora Buzău că se dezice de Viorel Ștefu, întrucât nu are nimic în comun cu valorile liberale.

Robert Sighiartău: "Eu am fost în piaţă atunci şi ştiu foarte bine ceea ce s-a întâmplat. Personal, mă dezic de asemenea oameni care nu au nimic în comun cu valoriile liberale pe care le promovează PNL şi în care membrii săi cred cu tărie. Atunci, domnia sa apăra alte valori în care noi, cei aflaţi de cealaltă parte a gardurilor separatoare nu am crezut şi nu vom crede vreodată. Îmi e greu să cred că un om lipsit de interese ascunse poate să-şi schimbe atât de repede setul de valori".

Totodată, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că greșelile lui Ștefu pot fi iertate abia după 5 ani în care dovedește că a aderat la valorile PNL. Astfel, Rareș Bogdan a subliniat la Digi 24 că Ștefu trebuie demis din funcția de secretar general al PNL Buzău. 

Rareș Bogdan: "Atunci eu eram in Piata. Transmiteam pentru RealitateaTv. Alături de 600.000 de romani din toată tara, eram in strada și realizam “Jocuri de Putere”, cu Oreste, Oana Stanciulescu, Stelian Negrea, Dan Bucura, Cristian Diaconescu, Doru Maries, Cornelia Lalu, Alex Cautis, Grigore Cartianu, Ioana Ene-Dogioiu, Laurentiu Ciocazanu, Ion M. Ionita.

Domnul Stefu in acel “Februarie de foc” era la MAI alături de Carmen Dan și ascundea SMS-uri cu informări SRI despre violentele pe care unii huligani “coordonați” le pregăteau. Va mai amintiți cele 168 de audieri, reținerile, cei 7 arestați??? Toate s-au întâmplat și pentru ca domnul Stefu ca secretar de stat al lui Dragnea și Carmen Dan a ignorat informările SRI cu privire la ce se pregătea. Cam greu sa stam acum pe aceasi baricada a democrației noi cei ce am fost acolo la -20C și băieții cu ochi albaștrii din birourile MAI de atunci. Nu credeți? Ar fi o ofensa pentru cei gazați, batuti, înjurați, trântiți pe jos sau amenințati atunci. Sunt lucruri peste care nu putem trece.

Romania DREAPTA și CORECTA. Momentele de atunci mi-au amintit de 13-15 iunie 1990 mie și multor altora. Panouri publicitare incendiate voit, coșuri de gunoi și chioșc de ziare incendiate de asemenea pentru a da impresia ca lucrurile o iau razna și pentru a justifica o intervenție diaproportionata a forțelor de ordine, reacție care avea sa vina peste 1 an și un pic, in acel teribil 10 August 2018.

Da, putem înțelege ca un om se poate schimba in timp in bine.

Nimeni nu spune ca o greșeală nu poate fi iertata. Da, se poate, însă după minim 5 ani de penitența liberală și demonstrarea ca apartenența la un partid de talia, cu istoria și forța PNL nu este strict de conjunctura. Va rog din tot sufletul meu de roman liberal, NU deschideți USA partidului Bratienilor celor care au populat oastea Ciumei Roșii sau a aliaților lor din partidul liberalului roșu cu papion.

Nu uitati cum va râdeau in nas si va sfidau. Credeau ca lumea si Romania e al lor. Va rog! Vom câștiga și fără ei. Aveți încredere! V-am spus și atunci când m-ați primit in Marea Familie Liberală ca vom câștiga alegerile și așa a fost. Câți m-ați crezut atunci ca vom bate la scor PSD? Aveți încredere in mine. Stiu ce vorbesc, atunci când vorbesc.

Doar sa intram împreuna in campanie in forța, voi și eu, alături de colegii din Guvern și din Adminstratiile locale liberale și VOM CÂȘTIGA din nou împreuna! Vom câștiga așa cum am făcut-o și in urma cu 1 an sau cu 6 luni".

Potrivit unor surse demne de încredere aflate la conducerea PNL Buzău, şansele lui Ştefu de a candida pe o poziţie eligibilă în cadrul Consiliului Local al Primăriei Municipiului Buzău au scăzut dramatic. Acesta a încercat să ceară ajutorul unor PNL-işti aflaţi în conducerea naţională a liberalilor şi s-a lovit de refuzul lor, informează Agora Buzău