Rareș Bogdan taxează nerozia lui Sindile: "Și tu, și Cazan, și Cucoș și Cătălin Paraschiv, cu puțin noroc, veți înfunda pușcăria"!


Rareș Bogdan taxează nerozia lui Sindile: "Și tu, și Cazan, și Cucoș și Cătălin Paraschiv, cu puțin noroc, veți înfunda pușcăria"!

Jurnalistul Rareș Bogdan a avut o ieșire virulentă luni, 25 februarie, la adresa șefului Jandarmeriei Române, colonelul Ionuț-Cătălin Sindile în contextul în care oficialul din partea instituției a susținut din nou că în 10 august jandarmii au intervenit în funcție de comportamentul protestatarilor. Astfel, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere îi amintește șefului Jandarmeriei că intervenția în data de 10 august la protestul diasporei a jandarmilor a fost "disproporționată, ticăloasă, mizerabilă, criminală", iar pentru asta vor plăti și Sindile și Cazan și Cucoș și Cătălin Paraschiv, poate chiar cu pușcăria.

"Ionuț, tu sper că ești suficient de conștient că vei ajunge 100% în pușcărie pentru acțiunea disproporționată, ticăloasă, mizerabilă, criminală, din 10 august 2018 ? Și tu, și Cazan, și Cucoș! Toți trei, plus “noul pensionar” ce speră să scape, Cătălin Paraschiv... Toți veți ajunge să vă pierdeți gradele, obținute oricum fraudulos, și locul de muncă și cu puțin noroc, veți înfundă și pușcăria! Asta așa, că tot aveți azi Bilanțul și vă pregătiți de chiolhan...", a scris jurnalistul Rareș Bogdan printr-o postare pe Facebook.

Amintim că șeful Jandarmeriei Române, colonelul Ionuț-Cătălin Sindile, a dat vina pe protestatari luni, 25 februarie, la mai bine de jumătate de an după manifestația. Acesta consideră că 10 august a fost un moment „de cumpănă” pentru instituție.

"Momentul 10 august a fost un moment de cumpănă pentru Jandarmeria Română. Dar a fost şi un moment în care noi a trebuit să ne readaptăm şi trebuie să gândim pentru a ne adapta cu privire la resurse, la disponibilitate, la dispozitive, în vederea aplicării legii, în litera şi în spiritul ei", a declarat Sindile, luni, la conferinţa de presă de la finalul prezentării bilanţului Jandarmeriei pe anul 2018.

Referitor la intervenţia din 10 august, șeful instituției susține că Jandarmeria "a respectat legea", însă se gândeşte la îmbunătăţirea unor aspecte.

"E normal să ne gândim să analizăm cum putem face mai bine lucrurile pentru a nu degenera, pentru că situaţia în care noi am căzut ca armă după data de 10 august vă daţi seama că nu e una confortabilă. Jandarmeria Română a asigurat 700 de zile de protest, în care am intervenit numai în două. În celelalte au fost aceiaşi oameni, aceeaşi Jandarmerie şi s-a acţionat în funcţie de comportament", a mai spus Sindile, potrivit Agerpres, citat de newsweek.ro

De asemenea, el a adăugat că o măsură ar fi ca, înainte de marile evenimente la care pot exista incidente, să fie organizate conferinţe de presă pentru informarea cetăţenilor.

"Din momentul în care o instituţie a statului care aplică legea şi foloseşte mijloace de intervenţie (...) şi se fac avertizările şi somările, din acel moment, conform legii, eşti obligat să pleci. Dacă nu s-a reuşit înţelegerea prea bine de către cetăţean şi a rămas acolo, aici e o problemă care trebuie reglată, poate prin mijloace mai bune de comunicare, de anunţare sau o mai bună instruire a populaţiei. Ne-am gândit ca măsură imediată, înainte de orice mare acţiune, să facem o conferinţă de presă în care să mediatizăm, să informăm populaţia pe etape, pe grade de intervenţie posibile, care sunt paşii pe care Jandarmeria o să-i facă, pentru a fi o mai mare transparenţă", a afirmat Sindile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.