Răspunsul scârbavnic al beizadelei Tianu la o mega anchetă de presă care vizează legăturile șefei anti-mafia cu clanul securistoid Burduja-Toma

În ciuda tuturor dezvăluirilor de presă și de Facebook despre prezentul, trecutul și viitorul său foarte previzibil pe patternul atâtor beizadele securiste, Sebastian Burduja s-a înșurubat și mai tare, și mai sus în zona politică. Nu doar că insignifianta sa formațiune politică, PACT, ignorată complet în Piața Victoriei, ba chiar alungată la un moment dat de oamenii de bună credință de acolo, s-a lipit de PNL, dar mai mult, Burduja cel mic a obținut și șefia PNL sector1, și post în Guvernul Orban.

Apoi, remarcăm că tânăra speranța liberală scrie, chiar luna asta, la ziarul prietenului tătuțului Marinel, acoperitul Cristian Burci, Adevărul, editoriale lacrimogene în care își declară zemos și dulceag, ca-n manualul securistului isteț, dragostea de țară. Tot la Burci în ogradă a început și sora sa Ana Mădălina, conectată cu soțul procuroarei Giorgiana Hosu într-o firmă (detalii AICI), scurta și nesemnificativa sa carieră în televiziune. „Oamenii vorbesc”, se numea emisiunea surorii.

Păi dacă ar fi să ne luăm după ce spun unii oameni, am putea chiar crede, având în vedere legătura longevivă constantă dintre Burci și clanul Burduja, că una din „sursele”  ziarului Adevărul - privind jocurile interne din PNL și o posibilă înțelegere între Marcel Ciolacu și Ludovic Orban pe tema moțiunii care a picat guvernul - ar putea fi chiar Sebastian Burduja. Nu? Intenția ar putea fi compromiterea imaginii premierului Orban și netezirea drumului lui Rareș Bogdan către Palatul Victoria. În cine altcineva să aibă Burci mai multă încredere dacă nu în băiatul prietenului și colegului său Marinel? Dar astea sunt simple speculații, important e răspunsul lui Sebastian Burduja la investigația care le privește pe sora sa Ana Madălina și procuroarea Giorgiana Hosu.

Redăm mai jos precizările lui Burduja care atacă mizerabil, după cum veți vedea, presa independentă, publicând pe Facebook un așa-zis drept la replică moralizator și plin de învățăminte, conceput în manieră securistă, fără să fi văzut articolul pe care îl încriminează și conținutul acestuia. Dezvăluirile au fost publicate abia ulterior pe siteul Radio Europa Liberă și nu conțin ce aberează Burduja.  Un articol sau precizări de Facebook în care micul liberal să condamne „neadevărurile” din Adevărul la adresa șefului său Ludovic Orban nu am găsit însă:

„În aceste zile vor fi numiți procurorii-șefi ai principalelor parchete din România: Parchetul General, DNA, DIICOT. Am văzut că sunt trei persoane nominalizate de ministrul Cătălin Predoiu și alte trei rezerve, ca la fotbal, pe care unii îi vor în locul celor nominalizați.

Bun, în orice democrație, stat de drept, în jurul acestor numiri sunt discuții publice, dezbateri în mass-media, sunt repuse pe tapet CV-ul si rezultatele fiecăruia, iar asta e un lucru corect si normal. Dar ceea ce se întâmplă (prea) des în mass-media de la noi se numește altfel: atacuri la persoană, execuții, denigrare...oricum, dar nu dezbateri bazate pe lucruri reale.

De exemplu, sora mea este acționar si administrator la o firmă din domeniul asigurărilor, companie care apără drepturile victimelor accidentelor. La această firmă mai sunt acționari minoritari fiul și mama doamnei Georgiana Hosu. Ei, bine, aflu astăzi ca o "super anchetă jurnalistică" vrea să facă legătura între mine și candidata la șefia DIICOT. Pe bune?!

Eu nu i-am văzut în viața mea pe acești oameni, nu ii cunosc și până când am vorbit cu sora mea în dimineața asta habar nu aveam cine este acționar în compania respectivă. Pentru că fiecare are viața lui, afacerea lui, cariera lui. Nu îi pot eu dicta sorei mele ce să facă în viață doar pentru că eu am ales să fac politică. Știu că mi-am asumat atacuri mizerabile, minciuni și jigniri atunci când am făcut acest pas, dar totuși unele lucruri depășesc orice limită a bunului simț.

Deci, stimați jurnaliști, e posibil ca multe rude ale candidaților la șefia parchetelor să aibă gogoșerii, frizerii, saloane de nunți, habar n-am. E posibil ca în acele firme ale rudelor lor să fie co-acționari cine știe ce neamuri de-ale unor politicieni. Înțeleg și tentația asocierii unor nume, la grămadă, poate-poate cineva va fi păcălit în goana zilnică și nu va sta să-și pună întrebări legate de ceea ce este adevarat si ceea ce este inventat (oare in folosul cui?)

Nu puteți coborî în această meserie atât de mult încât să creați legături imaginare între persoane care nu se cunosc și nu s-au văzut niciodată, forțând lucrurile dincolo de orice limită și murdărind respectabila vocație de jurnalist. Învățați de la jurnaliștii onesti si profesioniști din aceasta țară — inca sunt destui. Încetați să mai fiți trompetele de serviciu ale unor găști, fie ele din politică, justiție, sau alte domenii. Credibilitatea presei libere este vitală în orice democrație, iar asta depinde de fiecare dintre Dvs.”