Război în PSD, faza pe Coldea. Ciolacu, luat la țintă de deputatul inculpat Dorel Căprar: "Doar colegii mei mă pot demite!"


Război în PSD, faza pe Coldea. Ciolacu, luat la țintă de deputatul inculpat Dorel Căprar: "Doar colegii mei mă pot demite!"

PSD a decis, luni, în ședința Comitetului Executiv ca alegerile pentru conducerea PSD Arad să fie organizate din nou, după ce deputatul Dorel Căprar, inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara, a fost ales preşedintele filialei la scrutinul ce a avut loc vineri.

Întrebat dacă a revocat întreaga conducere proaspăt aleasă de la PSD Arad, Marcel Ciolacu, a spus că alegerile vor fi organizate din nou de către liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

I-am explicat colegului meu, Doru Căprar, că este liber să candideze din nou, conform statutului, în litera statutului. Domnul Nistor de la Hunedoara va organiza alegeri cu statutul în mână, cu exact oamenii care au dreptul să voteze în acea conferinţă extraordinară şi cred că lucrurile au intrat într-un făgaş normal. Pe urmă, nu am nicio problemă ca domnul Căprar ca şi delegat la congres să susţină pe cine doreşte dânsul (la preşedinţia PSD – n.r.)”, a spus Ciolacu la finalul ședinței, citat de G4Media.

Ciolacu a mai spus că intenţionează să meargă la conferinţa de alegeri de la Arad şi la cea de la Satu Mare, unde a fost balotaj.

Deputatul Dorel Căprar a fost ales, vineri, preşedinte al PSD Arad. În ciuda faptului că cei de la conducerea PSD au cerut amânarea acestora, alegerile au avut oricum loc. 

Replica lui Dorel Căprar: ”Doar colegii mei mă pot schimba, nu Ciolacu, Stănescu, nu Fifor și Coldea cu manevrele lor” 

Deputatul inculpat Dorel Căprar declară război conducerii PSD și afirmă că va cere socoteală față de banii cheltuiți în campania electorală. Mai mult, a afirmat că este hotărât să mute conflictul la tribunal și că refuză să se lase demis de conducerea partidului: 

Cer explicații pentru banii cheltuiți la alegerile prezidențiale. Printre principiile de bază în judo este să nu subapreciezi adversarul, să îl respecți, să fii fair play. Ceea ce nu s-a întâmplat la Arad cu acești presupuși adversari ai mei, iar aceste amânări sunt deservicii duse organizației. Noi suntem în etapa desemnării candidaților. Aceste lupte puteau fi evitate (…) Voi merge la toate conferințele organizate la Arad. Dacă colegii mei nu mă mai vor, doar ei mă pot demite de acolo, nu Ciolacu, nu Stănescu, nu Fifor cu manevrele lui.” a declarat pesedistul la Realitatea Plus. 

Ulterior, Căprar a revenit cu o postare pe Facebook în care dă vina și pe fostul nr.2 în SRI, Florian Coldea, pentru ceea ce i se întâmplă: "DOAR COLEGII MEI MĂ POT DEMITE DE LA PSD ARAD, NU CIOLACU, NU STĂNESCU, NU FIFOR ȘI COLDEA CU MANEVRELE LOR!!!

A fost azi Comitetul Executiv Național al PSD, locul unde s-a ridicat problema situației de la Arad, unde noi am avut alegeri conform statutului partidului. În cadrul ședinței am fost acuzat de blat cu PNL, lucru pe care l-am negat evident prezentând și argumente în acest sens. Am expus punctele mele de vedere dar și faptul că ceilalți doi colegi din PSD Arad doreau să facă o conferință în paralel. Conferința de la Arad a fost organizată statutar, întreg procesul de votare și desfășurarea conferinței fiind filmată. Am expus toate argumentele Comitetului Executiv dar nu s-a ținut seama de ele, acest lucru mă duce cu gândul la faptul că e de fapt o reglare de conturi pentru că am depus o adresă în 3 februarie la sediul central PSD prin care solicit explicații pentru cheltuirea banilor partidului și angajarea avocatei partidului pe o sumă aberantă. De asemenea am depus o rezoluție pentru susținerea unui posibil viitor președinte PSD, în persoana domnilor Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu și Radu Moldovan. Cam așa stau lucrurile la Arad, vorbim de răzbunări și polițe. Printre principiile de bază în judo este să nu subapreciezi adversarul, să îl respecți, să fii fair play, ceea ce nu s-a întâmplat la Arad cu acești presupuși adversari ai mei, iar aceste amânări sunt deservicii duse organizației. Noi suntem în etapa desemnării candidaților. Aceste lupte puteau fi evitate. În continuare voi merge la toate conferințele organizate la Arad. Dacă colegii mei nu mă mai vor, doar ei mă pot demite de acolo, nu Ciolacu, nu Stănescu, nu Fifor cu manevrele lui".

Amintim că Dorel Căprar este inculpat în dosarul şpăgilor adunate de DRDP Timişoara pentru PSD Arad.

Potrivit anchetatorilor, parlamentarul este acuzat de 12 infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, două infracţiuni de complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de folosire a influenţei sau autorităţii de către persoana care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.