Războiul din Nordul Siriei se agravează. Armata siriană a început mobilizarea trupelor la granița cu Turcia


Războiul din Nordul Siriei se agravează. Armata siriană a început mobilizarea trupelor la granița cu Turcia

Războiul din Nordul Siriei se acutizează. Armata siriană a început să își mobilizeze efectivele militare la granița de Nord pentru a respinge ofensiva turcă, transmite Reuters.

Armata siriană ar urma să se desfășoare pe toată frontiera de Nord cu Turcia, după ce regmul de la Damasc a semnat un acord cu administrația kurdă din Nordul Siriei.

Desfăşurarea armatei va susţine Forţele Democrate Siriene (SDF) conduse de kurzi în combaterea ”acestei agresiuni şi eliberarea zonelor în care au intrat armata turcă şi mercenarii”, potrivit aministraţiei conduse de kurzi, a anunţat armata referindu-se la rebelii sirieni susţinuţi de Turcia.

Amintim că Washingtonul a anunțat impunerea unor sancțiuni economice "foarte puternice" Turciei pentru incursiunea sa în Nordul Siriei. Turcia, un membru NATO, a lansat în seara zilei de 9 octombrie o puternică ofensivă militară peste granița cu Siria, provocând o reacție adversă din partea comunității internaționale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.