Reacții fără ocolișuri după ultimul atac dat de Weber contra sănătății publice: "E, cum am mai spus, UCIGAȘĂ!". Ludovic Orban: "Un atac împotriva intereselor fundamentale ale României!"


Reacții fără ocolișuri după ultimul atac dat de Weber contra sănătății publice: "E, cum am mai spus, UCIGAȘĂ!". Ludovic Orban: "Un atac împotriva intereselor fundamentale ale României!"

Avocata "Poporului", Renate Weber, a atacat vineri la CCR două articole din noua lege a carantinei referitoare la "izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare", obligatorie pentru 48 de ore. E vorba despre articolele 8, alineatele 3-9, și 19 din legea 136/2020.

"Soluția legilativă referitoare izolarea într-o unitate sanitară sau la locație alternativă atașată unității sanitare este constituțională, prin raportare la considerentele Deciziei 458/2020, numai în măsura în care acest tip de izolare se impune ca măsură de ultim resort, după ce toate celelate măsuri, de o severitate mai scăzută, au fost epuizate", se arată în sesizare. (sursa: Hotnews)

Premierul Ludovic Orban s-a arătat revoltat, vineri, la deschiderea şedinţei de Guvern, spunând că Avocata PSD Renate Weber atacă interesele fundamentale ale României. 

"Vreau să vă dau o veste, care, sincer, pe mine m-a şocat astăzi: Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituţională Legea carantinei şi izolării. Asta deja mi se pare că depăşeşte orice fel de închipuire.

După ce trei săptămâni nu am avut nicio posibilitate de a lua măsuri de tratare sub supraveghere medicală sau de izolare sau de carantinare a pacienţilor diagnosticaţi ca fiind pozitivi, mii de cetăţeni diagnosticaţi pozitiv, pe lângă asta, nu am avut posibilitatea să luăm nicio măsură pentru a putea izola persoanele de contact ale fiecărei persoane diagnosticate pozitiv, după ce s-a văzut ce efecte grave, dramatice, a avut lipsa cadrului legislativ, Avocatul Poporului recidivează şi atacă şi o lege care a fost adoptată de Parlament - şi care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei Curţii Constituţionale, tot la sesizarea Avocatului Poporului.

Deja lucrurile se îndreaptă într-o direcţie pe care, personal, nu o înţeleg. Iar persistenţa asta în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului şi autorităţilor sanitare să se lupte împotriva epidemiei, să protejeze sănătatea şi viaţa oamenilor, mie îmi pare deja un atac împotriva intereselor fundamentale ale României", le-a spus Orban miniştrilor prezenţi la şedinţă.

Decizia lui Weber de a ataca legea carantinei a fost aspru criticată și de mai mulți reputați jurnaliști. Jurnalista Claudia Pîrvoiu (Hotnews) a precizat că Weber duce de fapt o luptă contra dreptului la sănătate, îndeplinind o misiune venită de la Moscova. 

Pîrvoiu: "Deja devine ridicol ce face Avocatul Poporului, atacând din nou, la CCR, prevederi legate de carantină și izolare.

Femeia este într-o continuă luptă împotriva dreptului la sănătate. Ea și cu toată gașca de rusofili conspiraționiști, care, de la un timp, rămăsese în pană de idei. Probabil că Moscova le reproșa deja lipsa de rezultate în dezbinarea societății. Uite că a venit Weber să le mai bage ceva combustibil în mașinăria de produs manipulări anti-sănătate.

E mare veselie în gașca lui Chitic, Severin, Capsali, D. Diaconu, R. Constantinescu, Duca, Piperea și paparudele alea ale lor care se ocupă de proteste în Piata Victoriei".

De asemena, jurnalista Ondine Gherguț, premiată de Ambasada SUA, a lansat un atac aspru la adresa Renatei Weber și a judecătorilor CCR, pe care i-a catalogat ucigași din pricina abordării lor privitoare la epidemia COVID-19 și măsurile prin care este combătută. 

Gherguț, pe Facebook: "Renate WEBER vrea să mai ucidă niște oameni? Nu-i ajung cei pe care i-a ucis deja împreună cu judecătorii CCR când a atacat prima dată Legea carantinării?!

Căpușa asta a atacat la CCR, din nou, Legea carantinării, după ce a fost votată de Parlament. I se pare ei că suspecții și bolnavii asimptomatici au prea puține drepturi. A fost bine când mii de infectați au fost lăsați pe străzi ca să îmbolnăvească alte mii?!

Individa asta trebuie oprită cumva, nu e Avocata Poporului, e, cum am mai spus, UCIGAȘĂ! Ei și judecătorilor CCR trebuie să le "mulțumim" pentru miile de oameni contaminați cu SARS COV 2 și sutele de uciși!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.