Rectificarea bugetară. Avertismentul lui Ion M. Ioniță: "PSD condamnă România la moarte! Se vor opri investițiile! Nu se vor mai putea plăti nici pensiile, nici salariile!"


Rectificarea bugetară. Avertismentul lui Ion M. Ioniță: "PSD condamnă România la moarte! Se vor opri investițiile! Nu se vor mai putea plăti nici pensiile, nici salariile!"

Jurnalistul Ion M. Ioniță a tras un semnal de alarmă miercuri seară la Realitatea PLUS privitor la cheltuielile bugetare votate de PSD ieri în Comisiile reunite pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. E vorba despre cheltuieli de 65 de miliarde de lei, aproximativ 6,5% din PIB.

În acest sens, jurnalistul a semnalat efectele dezastruoase pe care le va cauza PSD în cazul în care vor intra în vigoare modificările pe care le-a adus în cazul rectificării bugetare: "Dacă anul acesta avem un deficit de 8-9% și ne ducem undeva la 14-15% anul viitor vă dați seama că România devine nefinanțabilă, mai ales din cauza unei prevederi aberante de a mări cheltuielile, dar de a scădea plafonul de îndatorare a țării". Măsura aberantă de a mări cheltuielile, dar de a scădea palfonul de îndatorare a țării a fost introdusă de senatorul PSD Eugen Teodorovici.

CITIȚI ȘI: Boc reflectă iresponsabilitatea PSD din Parlament: "Teodorovici împiedică Guvernul să plătească salarii și pensii! E un haos cu propuneri care se bat cap în cap!"

Totodată, Ion. M. Ioniță a precizat că se vor opri investițiile și implicit construcțiile finanțate de stat din pricina măsurilor propuse de PSD. Mai mult decât atât, jurnalistul a atras atenția că România riscă să nu poată accesa cele 80 de miliarde de euro de la UE ca urmare a cheltuirii a 6,5% din PIB.

CITIȚI ȘI: Ședință de foc în Parlament: PSD, cu ajutorul lui Vosganian, aruncă în aer finanțele României. 6,5% din PIB, alocat de pesediști într-un mod nesustenabil

"Dacă intră în vigoare aceste prevederi, România falimentează. Nu sunt vorbe mari, nici vorbe de campanie electorală. Este crunta realitate. Acești oameni sunt atât de iresponsabili încât falimentează o țară, ceea ce înseamnă că acel stat nu își mai poate plăti cheltuielile. Nu va mai putea plăti nici pensiile, alocațiile copiilor, salariile bugetarilor aflate acum în plată. În acest moment deficitul bugetar al României este peste 40%. În termeni absoluți e vorba de 90 de miliarde de lei care trebuie acoperiți. Cu tot ceea ce înseamnă datorie deficitul depășește 40%. Ar însemna ca România să nu se poată împrumuta și să mărească pensiile, ceea ce determină un deficit de 5% probabil anul viitor. Dacă anul acesta avem un deficit de 8-9% și ne ducem undeva la 14-15% anul viitor vă dați seama că România devine nefinanțabilă, mai ales din cauza unei prevederi aberante de a mări cheltuielile, dar de a scădea plafonul de îndatorare a țării.

Ceea ce se va mai întâmpla adiacent acestor suferințe enorme la care va fi supusă România este că vor îngheța, se vor opri construcțiile finanțate de stat, șantiere, autostrăzi, căi ferate, orice investiție. România nu va mai avea bani să suporte în continuare aceste cheltuieli care au demarat în acest an.

Și mai grav, pentru că e vorba de viitorul generațiilor care vin, fără bani nu vom putea accesa cei 80 de miliarde de euro de la UE, ceea ce ar însemna practic condamnarea României la subdezvoltare și decuplarea ei de la Uniunea Europeană pentru foarte mulți ani. Aici nu ne jucăm, nu e vorba de campanie electorală, nu discutăm despre un vot în plus sau un minus, ci e vorba despre supraviețuirea țării, iar cine condamnă România la moarte ar trebui să răspundă din punct de vedere politic. Este vorba despre o acțiune împotriva națiunii române. Nu ne jucăm cu vorbele aici. Să spui că vei crește pensiile cu 40% și vei micșora în același timp plafonul de îndatorare a țării într-adevăr nu se înscrie în limitele unor oameni normali la cap", a precizat Ion M. Ioniță.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.