Recursul compensatoriu, DINAMITATde PNL. Propunerea lui Florin Roman


Recursul compensatoriu, DINAMITATde PNL. Propunerea lui Florin Roman

Din 2017 până în prezent, peste 13.000 de deținuți au beneficiat deja de legea recursului compensatoriu, dintre care aproximativ 700 s-au întors după grații, în urmă recidivei. Această măsură reprezintă o problemă gravă privind siguranța cetățeanului de rând, iar sindicaliștii penitenciarelor avertizează că rata criminalității este într-o creștere continuă.

În aceste condiții, deputatul PNL Florin Roman demarează o campanie de strângere de semnături care să susțină inițierea unui proiect de lege prin care deținuții închiși pentru fapte de violentă deosebit de gravă să nu mai poată fi eliberați prin recursul compensatoriu.

“Semnează pentru susținerea unui proiect de lege prin care cei care comit infracțiuni cu violență, omor, tentativă de omor, talhărie sau viol să nu mai beneficieze de predeverile Legii 169/2017, privind regimul compensatoriu. Aproape 11.000 de infractori au fost eliberați mai devreme. 700 s-au reîntors deja după grații. Circa 200 de români au căzut victime din nou violențelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de omor, violuri sau talhării”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul PNL.

De asemenea, Roman atrage atenția că legea inițiată de Guvernul Ciolos și preluată apoi de PSD-ALDE are scopul final de a “scăpa corupții” de pedepse grele.

Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună, a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la 3 zile pe lună, s-a ajuns la 6 zile pe lună, reducere a pedepsei pentru fiecare lună de pedeapsă executată. Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în Iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul că pe langă hoți, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupții lor!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.