Reformă, nu bătaie de joc. „Polițistul de la 112 mi-a spus "Băi Lache!" și a închis”


Reformă, nu bătaie de joc. „Polițistul de la 112 mi-a spus "Băi Lache!" și a închis”

Atitudinea statului față de cetățeanul plătitor de taxe și impozite nu s-a schimbat nici măcar milimetric după cazul Caracal, în ciuda numeroaselor discuții, dezbateri, demiteri, promisiuni. A căzut PSD-ul, a venit PNL-ul care a anunțat zgomotos reformarea instituțiilor vitale și alungarea incompetenților. Pensiile speciale au rămas însă (încă) neatinse. La fel și aroganța, nepăsarea, miserupismul agresiv al funcționarului care se consideră cumva angajat pe viață la stat și își manifestă ostentativ această convingere.

Adrian Popa Cristian de pe Facebook povestește cum a sunat la 112 să spună că o femeie se aruncă în fața mașinilor aflate în trafic în Alexandria (acolo unde recent circulația a fost oprită pentru ca o turmă de oi să traverseze orașul). Atitudinea polițistului către care a fost direcționat este halucinantă. Redăm integral mai jos postarea domnului Adrian Popa Cristian:

„Azi, la ora 16.53, am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria e o femeie care se aruncă în fața mașinilor. Am fost transferat către un domn polițist care m-a întrebat de ce nu am oprit mașina, să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliției. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dansului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat și l-am întrebat cum se numește. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus "Băi Lache!". Da. Polițistul de la 112 mi-a spus "Băi Lache!" și a închis.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.