Remus Pricopie –propunerea de premier a „ciumei roșii ” - este omul de casă al fostului director SRI George Maior. Ce misiune i-a trasat acesta


Remus Pricopie –propunerea de premier a „ciumei roșii ” - este omul de casă al fostului director SRI George Maior. Ce misiune i-a trasat acesta

Așa cum au anunțat Marcel Ciolacu, președintele interimar PSD, și Victor Ponta, președintele Pro România, într-o scurtă declarație de presă comună, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, este propunerea de premier cu care vor merge la Palatul Cotroceni pentru a negocia cu președintele Klaus Iohannis.

”Este rectorul SNPA, un pro-european și pro-american convins. A fost ministru al Educației în guvernul Ponta și a fost un ministru foarte bun”, a spus Ciolacu, adăugând că este un prim pas spre o alianță electorală cu Pro România. Ciolacu și Ponta au anunțat că vor merge la Cotroceni cu propunerea de premier însoțită de o listă de semnături.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan dezvăluie însă că, dincolo de informațiile oficiale care îl prezintă drept rector la al treilea mandat al SNSPA, Pricopie este omul de casă al fostului director SRI George Maior, din cuvântul căruia pare să nu iasă.

În plus, George Maior este nașul lui Victor Ponta, fostul președintele al PSD Liviu Dragnea spunând chiar că Pro România ar fi, de fapt, partidul fostului director al SRI (Maior) și al lui Florian Coldea.

„Informațiile publice zic că Remus Pricopie este propunerea PSD + Pro România pentru funcția de premier al României. Eu am o mică corecție: Remus Pricopie este propunerea lui George Maior de premier al României, via PSD + Pro România.

Pricopie este absolvent de facultate de chimie, cu doctorat în științe politice, iar în acest moment este președintele Academiei de Științe ale Securității Naționale (ASSN), înființată de Gabriel Oprea și de George Maior. Are Remus Pricopie legătură cu securitatea națională, cel puțin din perspectivă științifică, cam cum am eu cu chimia. Însă dacă șeful George Maior îi zice să aibă, are.

Când Maior a fost numit ambasador în SUA și nu a mai putut fi președintele ASSN, l-a pus în această funcție pe Remus Pricopie, care stă acolo ca interimar de cinci ani. Pricopie îi ține blocată funcția de președinte lui Maior ca să aibă omul o sinecură și o poziție pretins onorabilă pe care să se întoarcă, când o fi cazul. Și cică va fi cazul în vara asta.

Această academie, în realitate o instituție-sinecură, are ca membri persoane care nu au nicio legătură cu sistemul de securitate, însă toți au o calitate mai importantă - sunt prietenii și tovarășii lui George Maior și nu au avut nicio jenă să se afișeze cu impostorul supem Gabriel Oprea: Vasile Dîncu - și el vehiculat ca posibil premier - propus tot de George Maior via PSD + Pro România -, Dan Mihalache, proaspătul liberal Sorin Cîmpeanu sau Adrian Curaj. Ca să nu mai zic Remus Pricopie.

Haideți cu nominalizarea ca sa fie distractiv!”, scrie Emilia Șercan pe pagina sa de Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.