Reprezentanții ONG-urilor confirmă: "Sigur va fi referendum pe justiție pe 26 mai! Întrebarea va fi una simplă!"


Reprezentanții ONG-urilor confirmă: "Sigur va fi referendum pe justiție pe 26 mai! Întrebarea va fi una simplă!"

Reprezentanții societății civile au ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis. Aceștia au spus că ”sigur va fi referendum pe justiție pe 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare”.

Mai mult, Klaus Iohannis a decis că întrebarea la referendumul pe justiție va fi una simplă, fără elemente tehnice. 

”Nu a fost o întâlnire pentru stabilirea întrebărilor. Noi avem 3 întrebări, dar acestea nu au fost discutate astăzi (...) Dumnealui a dat mai multe argumente legate de legile justiției, de modul în care se legiferează în justiție. 

Discuțiile s-au concentrat pe riscurile legate de neîndeplinirea cvorumului, dar aceasta este ultima soluție pentru a opri acest asalt asupra justiției.

Nu știm întrebarea președintelui, dar ni s-a spus că va fi o întrebare simplă, foarte clară, fără elemente tehnice și care va îngloba toate elementele legate de justiție”, au spus reprezentanții ONG-urilor.

La întâlnire au participat reprezentanţi de la Funky Citizens, Expert Forum, Centrul pentru Resurse Juridice, Iniţiativa România, Asociaţia Decembrie 89, FreedomHouse România, Centrul Român de Politici Europene, Asociaţia Pro Democraţia, Centrul pentru Inovare Publică, Geeks for democracy, #Rezistenţa, VăDem Just, Active Watch, Consiliul Tineretului din România, Grupul pentru Dialog, Corupţia ucide, precum şi Emilia Şercan şi Mădălina Roşca.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.