Resetarea PSD continuă. Cui îi e frică de Viorica Vasilica Dăncilă fără coc și vrea s-o dea afară din partid?

Acuzată de blat cu președintele Klaus Iohannis, care, potrivit baronului tractorist Paul Stănescu (secretarul general interimat al PSD), ar fi convins-o să intre în cursa pentru Cotroceni, Viorica Dăncilă spune că n-ar fi exclus, în lumina ultimelor evenimente, chiar să fie dată afară din partid.

Declarațiile lui Stănescu sunt cu atât mai bizare cu cât, după CEx-ul în care Dăncilă și-a dat demisia din fruntea partidului ca urmare a eșecului în alegerile prezidențiale, baronul de Olt își exprima candid speranța că vor rămâne buni prieteni (ca oameni). Vezi AICI

"N-ar fi exclus. După ce am văzut astăzi, nu ar fi exclus. Dar am crezut că acest partid și membri de partid învață din greșeli și atunci când am greșit nu mai repetăm acea greșeală. Dar văd că probabil acest lucru a devenit o obișnuință și mă aștept la orice", a declarat Viorica Dancila, joi seară, la România Tv, întrebată dacă se așteaptă să aibă soarta altor foști lideri ai PSD excluși din partid.

Cât despre ce va face în caz că se întâmplă o asemenea poznă, Viorica Dancila spune că nu știe. "Nu știu ce voi face. Sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper că să existe mai multă înțelepciune și să nu uităm că de fiecare dată când am dat afară, am dat afară și ce am câștigat? Nu am câștigat absolut nimic. Dacă vor lua această decizie, să și-o asume. Eu sper să nu se ajungă la o astfel de situație", a mai precizat fostul premier de paie.

Întrebată dacă se urmărește că ea să renunțe la o candidatura la Congresul PSD, prin acuzațiile sau insinuările unor lideri ai formațiunii, cum ar fi Paul Stănescu, Viorica Dancila a reamintit că a spus clar că nu va candida pentru o funcție în conducerea centrală.

"Dar eu am zis clar că nu o să candidez. La organizația de femei s-a votat deja, sunt președintele interimar al organizației de femei. Am vrut să mă întorc la organizația de la care am plecat, atunci când am fost votată în Congres președinte interimar. Dacă se consideră că nu este nevoie, asta este. Nu o să fac din acest lucru un capăt de țară.

Dar mi se pare un lucru complet anormal. Nu mi se pare normal că acum, după două săptămâni, am înțeles, mi-am dat demisia, dar nu mi se pare normal că în două săptămâni să putem să reglăm un pic situația și să ieșim cu acuze unii împotriva altora. Nu cred că acest lucru e bine pentru partid și nu cred că cei care ne-au votat sunt mulțumiți de o asemenea abordare", a conchis fostul președinte al PSD.

Secretarul general interimar al PSD Paul Stănescu spune că după alegerile europarlamentare s-a înțeles cu Dăncilă să nu fie organizat congres în 2019 și să nu candideze la Președinție. „Mariajul ăsta al nostru a durat foarte puțin, șapte, opt zile”, a explicat el. Acesta a mai spus joi, la Slatina, că „bătuse palma” cu Viorica Dăncilă să nu intre în cursa pentru Cotroceni, dar aceasta ar fi încălcat înțelegerea după o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a afirmat că a vorbit cu Klaus Iohannis, însă niciodată despre PSD. Ea a precizat că nu și-ar fi permis să aibă o astfel de discuție cu șeful statului, iar temele abordate au ținut de Guvern, diaspora sau Președinția Consiliului UE deținută de România în prima parte a anului.

„Aceste lucruri nu au niciun sâmbure de adevăr și eu sper ca atunci când există un reproș să vină în cadrul CEx, și nu public, mai ales când nu au niciun fundament real”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată dacă a vorbit cu Klaus Iohannis despre candidatura ei la prezidențiale, așa cum a afirmat Paul Stănescu.

Klaus Iohannis a afirmat, joi seara, întrebat dacă a avut o discuție cu Viorica Dăncilă în care să o convingă să candideze la prezidențiale, că răspunsul trebuie căutat la PSD, pentru că partidul este cel care a convins-o să candideze.

 „Nu știu de ce Paul Stănescu recurge la această interpretare care nu corespunde realității. Toată țara a putut vedea cum l-am înfruntat pe președinte și înainte de alegeri, dar și în campanie. Îi amintesc faptul că am preluat partidul într-un moment dificil, după un scor dezastruos la europarlamentare. Dacă am fi rămas cu o conducere interimară, am fi intrat în alegerile prezidențiale mult mai vulnerabili. Partidul în ansamblu cred că a ieșit mai întărit după alegerile prezidențiale. Să nu uităm că nu dădeau șansa candidatului nici să intre în turul doi. Este nevoie de reconstrucția partidului, iar eu am avut și am toată deshiderea pentru apune umărul la aceste lucruri. A ne ataca între noi nu este cea mai bună soluție pentru creșterea partidului. O declarație pe care nu o înțeleg și care nu are nici cel mai mic sâmbure de adevăr”, a mai declarat Dăncilă la România Tv.