Revoltă în PNL contra pesedizării partidului: "Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre! / Soluția nu e să primim psdiști, cu riscul de a rămâne fără funcții 4 ani


Revoltă în PNL contra pesedizării partidului: "Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre! / Soluția nu e să primim psdiști, cu riscul de a rămâne fără funcții 4 ani

Prim-vicepreședintele PNL Iași, Alexandru Muraru, se revoltă împotriva posibiliății ca actualul edil al Iașului, Mihai Chirica, să candideze din partea PNL în vederea obținerii unui nou mandat.

Alexandru Muraru este de părere că "universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguței Vasilescu: clanuri, rețele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal!

Alexandru Muraru: "Ca Prim-vicepreședinte PNL Iași, cred că eventuala primire în PNL a primarului Chirica este o eroare politică majoră.

Nicio înțelegere politică și niciun sondaj nu mă vor putea convinge că actualul primar al Iașului este eficient. Lucrând de peste 15 ani în administrația orașului, ca director tehnic, viceprimar (PSD), și primar de 5 ani (inițial interimar și apoi ales PSD), Mihai Chirica a eșuat în a contribui cu adevărat la dezvoltarea orașului și la transformarea acestuia într-o metropolă europeană, comparabilă măcar cu cele din vestul țării.

Iașul este un oraș ignorat de către primarul său, cu o administrație majoritar PSD întreținută și alimentată de Chirica, teleormanizată, fără parcuri industriale, fără investiții majore în infrastructură, fără parcări moderne, fără stadion european, fără sală polivalentă, fără bazin olimpic, fără filarmonică, un oraș care nu are nici măcar un PUG și unde tunurile imobiliare sunt la ordinea zilei. Distrugerea patrimoniului și a monumentelor istorice reprezintă fapte des întâlnite la Iași.

Actualul primar este implicat în numeroase scandaluri imobiliare și financiare, are o avere pe care nu o poate justifica, este inculpat într-un dosar penal pe rolul Parchetului Iași, iar recent a fost condamnat pentru declarații rasiste de către CNCD. Insultele, jignirile, răfuielile cu presa, intimidarea oamenilor de afaceri sunt la ordinea zilei. Universul politic al lui Chirica arată exact ca cel al lui Radu Mazăre, al Gabrielei Firea sau al Olguței Vasilescu: clanuri, rețele, clientelă cotropitoare. Un asemenea personaj nu va fi niciodată un liberal!

Mai mult, asocierea de numele președintelui Iohannis, de care a făcut uz Mihai Chirica în ultima vreme, este un neadevăr de mari proporții. Acesta a avut scopul de a proiecta o așa zisă susținere de care s-ar bucura actualul primar din partea președintelui României. Este complet fals. Nu a existat nicio invitație, nici directă și nici indirectă, a președintelui Iohannis adresată lui Mihai Chirica de a adera la PNL, nu a existat nicio corespondență, nici directă și nici indirectă, nici întâlniri secrete pe această temă. Faptul că Mihai Chirica folosește abuziv numele președintelui Iohannis în eventuala sa venire în PNL, demonstrează o mare impostură dar și disperarea cu care a căutat fără succes, vreme de doi ani, ușa de intrare în PNL.

Eventuala candidatură a lui Mihai Chirica din partea PNL va decredibiliza pentru mulți ani organizația. Se va termina prost, în oricare scenariu. Una este să susții un proiect politic sau o oportunitate de moment și alta este să primești în rândul Partidului Național Liberal un fost vicepreședinte național PSD. O ipostaziere a Gabrielei Firea și a Olguței Vasilescu la Iași, un personaj crescut de baronul Gheorghe Nichita, validat de protipendada PSD.

Reamintesc faptul că nu departe de ceva vreme, cu toții ticluiau în laboratoarele PSD cum să destructureze justiția, statul de drept, să modifice legi care să-i grațieze, să scoată România din Uniunea Europeană. Mihai Chirica a fost parte a acelei construcții și a echipei cu care Dragnea a ajuns președintele PSD. Practic, autoexcluderea sa din PSD a fost o strategie menită să-i asigure un exit dintr-un partid muribund.

Românii ne au arătat în 2019, la vot, nu doar că nu mai doresc PSD, ci nici baroni și nici PSD-iști îmbrăcați în haine noi!

Sper că ai noștri colegi din București, Craiova sau Constanța nu se vor trezi cu actualii primari PSD în postura de candidați! Lupta PNL este cu PSD, dar și cu pesedismul și cu PSD-iștii în egală măsură! Un baron PSD-ist arondat la PNL nu va fi niciodată un liberal!

Felicit organizația municipală și cei câțiva colegi ai mei din Consiliul Local care au făcut o opoziție onestă, sinceră și vocală în ultimii 4 ani, prezentând ieșenilor săptămânal erorile, neputințele și fărădelegile administrației PSD-Chirica. Ei au fost, în toți acești ani, adevărata noastră interfață, vocea adevăratei și unicei opoziții în Consiliul Local, ei au făcut cinste numelui PNL și votului pe care ieșenii l-au dat listei PNL la CL în 2016. Virulența cu care actualul primar s-a opus proiectelor și inițiativelor PNL arată un comportament profund PSD-ist, primitiv, de care nu se poate desprinde.

La alegerile pentru primăria Iași, un compromis compromițător va naște probabil o victorie de moment, dar o mare ultragiere și, implicit, o amânare a unui proiect autentic liberal, menit să transforme cu adevărat orașul și comunitatea".

De asemenea, și posibila candidată a PNL penru Primăria Sector 3, Violeta Vijulie, s-a declarat complet împotriva primirii lui Chirica în partid. Aceasta atrage atenția că soluția pentru un scor bun în alegeri "nu este să facem compromisuri și să luăm psdisti in partid, ci să muncim in continuare ca să convingem oamenii de buna noastră credință, cu riscul de a rămăne fără funcții 4 ani".

Violeta Vijulie: "Sunt complet împotriva preluării în PNL a primarului Chirica, de la Iași, fost PSD, actual independent, ca și "prietenul" meu negoițăPA de la Sectorul 3. Stiu că e o muncă grea să convingi niște oameni ținuți de PSD în sărăcie ca nu e bine să se bucure la o pungă cu mălai, pentru că am aceeași problemă la Sectorul 3. Dar soluția nu este să facem compromisuri și să luăm psdisti in partid, ci să muncim in continuare ca să convingem oamenii de buna noastră credință, cu riscul de a rămăne fără funcții 4 ani.
Ii sustin pe Marius Bodea, Alexandru Muraru, Etienne Ignat, care și-au anunțat deja public poziția împotriva primirii primarului Chirica la PNL și susținerea lui pentru primar al municipiului Iași!".

De altfel, președintele PNL, Ludovic Orban, i-a luat apărarea joi lui Chirica, spunând că acesta nu mai are nicio legătură cu PSD de 3 ani de zile.

Ludovic Orban: "Domnul Chirica, din momentul în care Guvernul PSD a adoptat OUG13, a devenit opozantul lui Dragnea și al PSD. Guvernul PSD când a făcut ședința de Guvern comună cu Guvernul Republicii Moldova nu a făcut-o la Iași, ci a făcut-o la Piatra Neamț numai ca să-l pedepsească pe Mihai Chirica pentru că a protestat public împotriva aberației numită OUG13. Chirica nu mai are nicio legătură cu PSD de 3 ani de zile, dacă nu și mai mult".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.