Revolta unei profesoare: Teodorovici vrea să taie din banii destinați copiilor

Ministrul Finanțelor, Orlando Teodorovici (sursa foto: Epoch Times), i-a avertizat pe liderii PSD că lipsesc câteva miliarde de lei care trebuie găsite urgent pentru ca deficitul să fie acoperit. Concret, Guvernul trebuie să facă rost de aproape 7 miliarde de lei pentru menținerea deficitului bugetar sub 3%. Rectificarea bugetară pe care Guvernul o pregătește pentru finalul lunii iulie are însă vești bune pentru primari, care vor primi 1,5 miliarde de lei.

Însă, dacă primarii primesc vești bune, copiii nu se află în aceeași situație. Profesoara Cristina Tunegaru se revoltă împotriva ministrului Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, întrucât vrea să taie inclusiv veniturile destinate programului "Cornul și laptele".

"Ministrul Finanțelor anunță că nu mai sunt bani și trebuie reduse cheltuielile care nu generează venit, de exemplu Cornul și laptele. Dintre toate lucrurile care se pot tăia pe lumea asta, Cornul și laptele ar trebui să fie printre ultimele. Pentru mulți copii, bucata aceea de pâine și laptele sunt singurele motive pentru care vin la școală. Uneori, învățătoarele le dau copiilor cornul și laptele la finalul programului ca ei să stea la toate orele, să nu plece acasă. Am văzut de zeci de ori dispute între copii pentru laptele care a rămas, când un coleg a lipsit; laptele e comoara cu care pot pleca acasă la o familie înfometată. Poate pentru unii copii, cornul nu e atrăgător, așa lipsit de gust cum e. Pe elevii mei i-am găsit prăjindu-l în sobă, înfipt într-un băț, pentru ca apoi să-l savureze.

Domnule Teodorovici, tăind laptele și cornul, tăiați șansele celor mai vulnerabili dintre copiii României, cei care au mare nevoie de sprijin. Dacă nu cunoașteți țara pe care o guvernați, mergeți, din septembrie, în orice școală rurală", scrie Cristina Tunegaru pe Facebook.

Subliniem că Teodorovici a vorbit despre restructurarea aparatului de stat si a cerut ministrilor sa reduca cheltuielile cu proiectele care nu genereaza venit, cum ar fi proiectele sociale. Acesta a dat exemplu Cornul si laptele, Primul ghiozdan si programul prin care vor sa acorde elevilor de scoala generala si gimnaziu câte 10 lei pentru zilele fara absenta, informează wall-street.ro