Revoltător! Tovarășa Sorina Pintea, călare pe victimele accidentului din Ialomița. Aflate la terapie intensivă, femeile rănite au fost trezite, pozate și obligate s-o asculte pe pesedistă


Revoltător! Tovarășa Sorina Pintea, călare pe victimele accidentului din Ialomița. Aflate la terapie intensivă, femeile rănite au fost trezite, pozate și obligate s-o asculte pe pesedistă

Ministrul Sănătății purtător de haute-couture, Sorina Pintea, a năvălit peste cele cele șase femei grav rănite în accidentul din Ialomita, soldat cu zece morți, aflate încă la terapie intensivă, la două spitale din București. Pintea a deranjat-o inclusiv pe tânăra de 19 ani a cărei stare este încă considerată critică, după cum a informat chiar pesedista. Dar ambiția și necesitatea unor poze care să-i consolideze imaginea de ministru mămos, grijuliu, emaptic, preocupat de soarta bolnavilor, au prevalat bunului simț de a nu perturba liniștea saloanelor de terapie intensivă. E însă un obicei pur pesedist de a nu se sinchisi de nimic mai ales când e vorba de oameni simplii, prea timizi să semnaleze sau să se revolte în fața unui astfel de gest publicitar nerușinat. 

Pozele cu Pintea călărind bolnavii pentru câteva procente în plus sau nici măcar atât au fost urcate pe pagina de Facebook a ministerului, însoțite de un text-compunere de școală ajutătoare cu virgule lipsă sau presărate la întâmplare:

„Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vizitat cele 6 victime ale accidentului care a avut loc la sfârșitul săptămânii în județul Ialomița și care sunt internate la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca și Spitalul Clinic de urgență Bagdasar Arseni .

Din cele 6 femei, un număr de 4 sunt internate înca în secțiile de Terapie Intensivă ale unităților medicale, iar una în secția de chirurgie plastică.

"Starea lor este bună, stabilă sunt detubate si conștiente. Am vorbit cu toate, inclusiv cu fata de 19 ani care e mai grav. Medicii spun că se vor recupera. Am vorbit cu ele si cu cadrele medicale care le îngrijesc despre accident, dar si despre tratamentul medical necesar pe care il primesc. Le urez sănătate și recuperare cât mai rapida", a declarat Sorina Pintea.”

Într-o declarație preluată de mediafax.ro, Pintea spunea despre tânăra de 19 ani, la ieșirea din spitalul „Bagdasar Arseni”: „Starea pacientei de 19 ani este în continuare critică. Este şi ea detubată, dar există încă rezerve referitoare la situaţia ei”.

Reamintim că zece persoane au murit și șapte au fost rănite, sâmbăta trecută, în accidentul rutier produs în zona localității Sfântul Gheorghe din județul Ialomița. Polițiștii rutieri au stabilit că accidentul s-a produs după ce TIR-ul a pătruns pe contrasens și a lovit microbuzul care ducea pasagerii spre locurile de muncă. Opt din cele zece persoane care au murit erau angajaţi Mega Image.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.