Riscul unei dezinformări majore pe 26 mai, semnalat de Elena Calistru: "Poate punem mână de la mână și nu mai stăm într-o unică sursă de informații data viitoare!"


Riscul unei dezinformări majore pe 26 mai, semnalat de Elena Calistru: "Poate punem mână de la mână și nu mai stăm într-o unică sursă de informații data viitoare!"

Liderul Funky Citizens, Elena Calistru, semnalează printr-o postare pe Facebook o problemă majoră privind alegerile europarlamentare din 26 mai.

Concret, activista civică atrage atenția asupra faptului că românii vor avea parte de un singur exit-poll, din partea a două institute apropiate de PSD, CURS și Avangarde, oferit pentru trompeta propagandistică Antena 3. Astfel, apare riscul dezinformării la nivel național, iar Elena Calistru subliniază că primele minute și ore de după vot contează întrucât "pot demoraliza, bosumfla sau chema la construcție"

Redăm postarea Elenei Calistru:

Vestea cea mai supărătoare pentru mine este confirmarea de azi că vom avea doar 1 exit poll la aceste alegeri (CURS și Avangarde pentru A3).

Eu apreciez tare că avem o media nouă care dă urme de speranță. Sau că nu am văzut vreodată o mobilizare mai mare din toate colțurile societății pentru a încuraja prezența la vot. Însă (și) lucrul acesta (1 singură sursă de info care va da tonul/ starea de sprit până apar rezultatele oficiale) e un semnal. Unul prost. Da, poate părea neimportant. Nu e. E semn că ceva fundamental - alternativa la informație - nu există. În mai toate țările civilizate, media se bate în cine oferă cele mai bune informații, în cel mai scurt timp și cu cea mai bună acuratețe. Pentru că acele prime minute și ore de după vot contează. Pot demoraliza, bosumfla sau chema la construcție.

Și asta trebuie corectat. Nu știu, poate punem mână de la mână și nu mai stăm într-o unică sursă de informații data viitoare. Nu de alta, dar europarlamentarele sunt doar începutul”, a scris Elena Calistru pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.