România de sub pod. Spaimele lui Dodon


România de sub pod. Spaimele lui Dodon

În data de 9 mai a fost organizată la Chișinău o paradă dedicată Zilei Victoriei împotriva fascismului. Unde? Bineînțeles că în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Adică această paradă s-a putut organiza în PMAN, doar primirea și prezentarea ajutoarelor trimise de România, nu, deși acestea au menirea de a salva vieți dincolo de Prut.

Recepționarea ajutoarelor românești s-a făcut sub podul de la Telecentru, undeva la marginea Chișinăului. Asta e o batjocură. Cunosc foarte bine zona Telecentru și știu bine ce spun.

Pe de altă parte, să nu uităm că și în R. Moldova sunt în vigoare anumite norme și măsuri din cauza coronavirusului. Cine au fost cei care au participat, carne de tun, la această paradă? Veteranii de război. Credeți că s-au respectat normele? Normal că nu. Cine va fi vinovat dacă unii dintre aceștia se vor îmbolnăvi și vor muri, din cauza vârstei înaintate și a comorbidităților aferente?

Parada a fost organizată de președintele R. Moldova, prorusul Igor Dodon. Un președinte care simte că pierde puterea. Să nu uităm că Dodon a primit, în ultimele zile, două mari lovituri: e vorba de ajutorul frățesc trimis din România, ceea ce îl deranjează foarte mult, dar și de faptul că, finalmente, Curtea Constituțională de la Chișinău a respins acordul privind împrumutul rusesc.

Imediat după ce a primit și această palmă, Igor Dodon a anunțat că dorește organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Amintesc că alegerile la termen au avut loc anul trecut, când PSRM-ul a ieșit pe primul loc. Anul acesta vor fi cele prezidențiale.

De ce vrea alegeri anticipate? Îi e frică de ceva?

Eu cred că lui Dodon îi e teamă că ar putea pierde susținerea Moscovei. Vladimir Putin nu susține pe cineva care nu controlează situația. Tocmai de aceea Dodon e disperat. El știe că poate avea soarta lui Plahotniuc. Ba chiar una cu mult, mult mai rea.

Cert e că nu doar toamna, ci și iarna va fi fierbinte la Chișinău.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.