România securistă: precum Carmen Dan, primarul Tudorache a comis acte de poliție politică. Clotilde Armand va depune plângere la DIICOT


România securistă: precum Carmen Dan, primarul Tudorache a comis acte de poliție politică. Clotilde Armand va depune plângere la DIICOT

Ministerul de Interne, sub conducerea pesedistei Carmen Dan, era artizanul unor acte de poliție politică care vizau protestatarii care au ieșit ani de zile în stradă contra abuzurilor regimului PSDragnea. Pentru a pregăti represiunea de la protestul din Piața Victoriei din data de 10 august 2018, Carmen Dan, împreună cu structurile subordonate din MAI, au monitorizat și analizat mesajele postate pe Facebook ale cetățenilor care au mai participat la proteste, pentru a le găsi pe cele mai dure, cu scopul de a fundamenta o intervenție violentă a jandarmilor asupra manifestanților. (mai multe detalii AICI)

O investigație JustNews apărută astăzi relevă că Poliția Locală a Sectorului 1 a fost folosită pentru acte de poliție politică. Publicaţia JustNews a prezentat dovezi care atestă că, pe 22 februarie 2017, contracandidata primarului pesedist al S1 Dan Tudorache, Clotilde Armand, a fost urmărită şi fotografiată în timp ce participa la manifestaţia paşnică din Piaţa Victoriei, de către angajaţi, de sex feminin, ai Poliţiei Locale a Sectorului 1. Manifestaţia NU era una care să comporte vreun risc din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, autorul Notei de informare observând de altfel faptul că, la debutul protestului din acea seară, în Piaţă se aflau abia 150 de persoane, iar numărul maxim de protestatari a fost atunci de 400. (citiți AICI investigația completă)

Candidata USR-PLUS-PNL pentru Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat pe Facebook că va depune plângere la DIICOT contra edilului Dan Tudorache, căci a face poliție politică e specific Rusiei lui Putin, în România fiind interzis prin lege. 

Armand, pe Facebook: "Este șocant să aflu din presă că am fost urmărită și filată de Poliția Locală Sector 1 la ordinul actualului primar pesedist.

În cadrul Poliției Locale Sector 1 a fost înființat prin dispoziția primarului un departament secret pentru urmărirea mea. Primarul a folosit această instituţie pentru a face poliție politică. Există angajaţi ai Poliţiei Locale care au tăinuit și ascund adevărata lor activitate.

Aceste practici sunt demne de Rusia lui Putin. Nu voi tolera aşa ceva. Primarul actual trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru asemenea dispoziţii. Voi depune astăzi pângere la DIICOT.

Să faci poliţie politică este interzis prin lege".

De altfel, amintim că Armand a mai fost ținta unor acte de poliție. În data de 2 februarie 2017, Carmen Dan susținea o declarație de presă în care a invocat mai multe nume pe care le-a monitorizat inclusiv pe Facebook și despre care a spus că au promovat acțiunile de protest. În cadrul respectivei liste era trecută și Clotilde Armand, alături de mai multe personalități publice.

Carmen Dan: "Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalități publice, formatori de opinie sau membri ai unor formațiuni politice, pentru susținerea acestor proteste în stradă. Vă pot da și câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Șercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruță, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.