Românii de la Casa de Pensii știu mai bine decât Financial Times de ce o susține Macron pe Kovesi: pentru că este amanta lui

O poveste tragicomică de la Casa de Pensii a fost relatată pe Facebook de o doamnă care a avut ceva de rezolvat la instituția cu pricina. Pe lângă dezorientații care vin să le ceară funcționarilor rectificări de pensii pentru că asta au înțeles din fonfăiala televizată a ministrului pesedist Marius Budăi și din manipulările anteniste, doamna a întâlnit la coadă și pensionari convinși că Laura Codruța Kovesi este susținută de Franța în cursa pentru șefia Parchetului european pentru că este amanta președintelui francez Emmanuel Macron.

Celina Rotar Petrescu: „Am fost la Casa de Pensii pentru a regla niște chestii în legătură cu pensia maică-mii. Stând la coadă am avut practic o aventură psiho sociologică. Funcționarii de aici sunt eroi. O doamnă de etnie romă a venit să ceară rectificarea pensiei pentru că l-a auzit pe ministrul muncii la televizor spunând și promițând nu știu ce bazaconie. Femeia de la ghișeu era pur și simplu năucită. I-a explicat legislația, dar degeaba. Doamna respectivă insista, că a auzit ea la televizor. Am început să mormăi că analfabeții ăștia sunt masă de manevră pt psd alde, că pe ei se bazează atunci când vînd minciuni zi de zi la antene. Doar că majoritatea din jurul meu era pesedistă, iar restul tăceau scîrbiți... așa că m-am potolit. Nu mai spun ce mi-a fost dat să aud, tot felul de bazaconii, de la cum că tatăl lui Iohannis a înființat o organizație nazistă până la Macron care este amantul lui Kovesi. Ceva ce imaginația cea mai bogată nu poate delira. Ce vreau să spun este pentru cei care participă la alegeri; să facă un efort să se ducă la Casa de Pensii să stea la coadă să asculte ce gunoi delirant este în capul unor alegători, alegători care sunt într-un numar semnificativ. Ei sunt cei care au făcut posibilă venirea la putere a unei dancile et comp, au făcut posibilă existența lui Liviu Dragnea. Nu toți, este adevărat , dar sunt majoritari, credeți mă! Fragili intelectual, cu frustrări enorme, nu doar din cauza vârstei, ei sunt cu mințile plecate. Pt că după o vârstă senilitatea își face apariția, ia diferite forme. Dacă la tineri inamicul este incultura, la seniori este demența senilă. Și uite așa, fără să vreau desființez conceptul de democrație”.

Marți seară, Financial Times relata în paginile sale că Franța o susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european, în ciuda faptului că are un candidat propriu.

Financial Times precizează, citând surse franceze și românești, că decizia Franței de a o susține pe Laura Codruța Kovesi vine după ce Emmanuel Macron a ieșit triumfător de la negocierile de luna trecută privind pozițiile de conducere din Uniunea Europeană, inclusiv pentru conducerea Băncii Centrale Europene. Acest post va fi ocupat de franțuzoaica Christine Lagarde.

Un oficial francez de rang înalt a declarat sub protecția anonimatului că schimbarea de atitudine în privința Parchetului UE a venit din nevoia de echilibru geografic pentru pozițiile superioare ale UE, deoarece Estul Europei nu a primit niciuna.

O primă reacția la acest articol a venit din partea senatorului USR Vlad Alexandrescu care a postat pe Facebook un mesaj de felicitare adresat „europarlamentarilor USR și PLUS pentru influența decisivă pentru această victorie”.

Vlad Alexandrescu: „Franța susține pe Laura Codruța Kovesi pentru a deveni Procuror-Șef European. Prima persoană care va ocupa aceasta funcție va fi așadar o româncă.

(sursa informației: Financial Times)

Asta în timp ce Guvernul PSD-ALDE uimește întreaga Uniune Europeană încercând să oprească un conațional să acceadă într-una din cele mai înalte funcții europene. Apără corupția acasă, dar și la nivel european, mai ales de frică să nu se descopere fraudele cu fonduri europene făcute în România.

Felicitări europarlamentarilor USR și PLUS pentru influența decisivă pentru această victorie! USR și PLUS fac parte din același grup parlamentar european cu En Marche, partidul din care provine Președintele Macron.”

CITEȘTE ȘI: Derută și doliu la Antena 3 după gonirea lui Carmen Dan de la Interne. DĂNCILĂ, comparată cu un TANC de Ciuvică. Badea abia a mai putut să lege două vorbe