Românii, victimele unui stat infracțional. Sebastian Ghiță, căpușa sistemului 112: infractorul fugar a avut contracte de milioane de euro cu STS


Românii, victimele unui stat infracțional. Sebastian Ghiță, căpușa sistemului 112: infractorul fugar a avut contracte de milioane de euro cu STS

Deputatul USR Claudiu Năsui vorbește despre sistemul eșuat al apelurilor de urgență 112. Concret, expertul în finanțe atrage atenția că din 2007 până în 2016 că statul român a risipit 66 de milioane de euro pentru reforma 112, iar acum ne propune aceleași soluții "salvatoare".

Totodată, parlamentarul USR atrage atenția că din suma de 66 de milioane de euro mai mult de 13,5 milioane de euro au ajuns prin contracte cu STS la firmele controlate de infractorul fugar Sebastian Ghiță.

Toate acestea se întâmplă în timp ce "românii întreprinzători care vin cu soluții și care au afaceri de succes în domeniul IT sunt flituiți de statul român".

Redăm comunicatul lui Claudiu Năsui:

"Statul a eșuat, după ce ne-a taxat 66 de milioane de euro pentru 112.

În afară de costul inestimabil de vieți omenești, statul ne-a și taxat la suprapreț pentru a avea un sistem unic de alertă care nu funcționează.

Din 2007 până în 2018, statul a cheltuit aproximativ 66 de milioane de euro pentru a implementa unele din soluțiile pe care acum ni le prezintă ca strategii salvatoare, dar pe viitor.

Mai mult, din toți banii aceștia, 13.5 milioane de euro s-au dus la firme controlate de nimeni altul decât Sebastian Ghiță. Vedem cum acest apropiat al puterii nu a nenorocit doar software-ul pentru sistemul de sănătate, dar este puternic implicat și în contractele cu STS.

Toți banii aceștia, iar rezultatele le-am văzut la Caracal, în Apuseni și în cine știe câte alte cazuri care au rămas departe de lumina media.

Între timp, românii întreprinzători care vin cu soluții și care au afaceri de succes în domeniul IT sunt flituiți de statul român.

De exemplu, tânărul care dorește să folosească Internetul și sisteme similare unor aplicații și care se oferă să doneze (?!?) aceste soluții statului. Aici este povestea lui: https://iqi.su/iedhI. De asemenea, am avut oameni care s-au oferit să vină cu soluții și la criza CNAS, dar deschiderea a fost aceeași, adică lipsă.

Orice om normal și guvern funcțional ar explora o astfel de variantă, însă cum s-ar mai motiva risipa de milioane de euro din bani publici, dacă soluțiile ar veni din partea unor cetățeni dezinteresați sau a unor companii care taxează sume la prețul pieței? Cum ar mai crea sistemul milionarii de hârtie care fac bani din afacerile cu statul?", transmite deputatul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.