Rușinea Europei! Bulgaria scapă de MCV. România rămâne sub lupă din cauza asaltului PSD-ALDE-UDMR asupra justiției

Raportul Comisiei Europene privind progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) este unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani, scrie HotNews.ro citând surse oficiale care au consultat draftul documentului. Potrivit acestora, experții europeni notează că lupta anticorupție a scăzut foarte mult în intensitate, activitatea DNA cunoscând o descreștere semnificativă.

 Despre MCV și felul iresponsabil în care „vechea clasă politică” a atacat justiția a scris, noaptea trecută pe pagina sa de Facebook, și europarlamentarul PLUS Dragoș Tudorache:

Bulgaria scapă de MCV. România, nu.

Acesta e rezultatul concret al guvernării PSD. O țară distrusă din toate punctele de vedere. De la economie la justiție. Încă din 1990 ne-au arătat cine sunt și ce vor: hoție și cumetrie.

În 2016, negociam cu Comisia Europeană, punct cu punct, criteriu cu criteriu, ridicarea MCV. Din ianuarie 2017, mafia PSD-ALDE a distrus tot progresul făcut, toată încrederea câștigată în dialogul cu partenerii europeni. OUG13, atacul obsesiv și sistematic la adresa justiției, încercarea de decredibilizare a DNA, impunitatea față de avertismentele europene, toate acestea au adus România în situația de a fi azi ultima țară din Europa sub MCV. Da, Bulgaria a fost scoasă de sub incidența MCV, în situația în care în 2016 urma să fie decuplată de România și lăsată exact acolo unde ne găsim noi astăzi.

Vechea clasă politică este singura responsabilă și trebuie să plătească politic pentru această nedreptate față de întreaga țară. România trebuie să se curețe de influența nefastă a acestor oameni, de jumătăți de măsură și de politicieni închipuiți. Avem suficienți români gata să își slujească țara cu dedicație și bun-simt.”

Mai multe detalii despre conținutul raportului MCV găsiți pe siteul Hotnews.

Născut la Vaslui în urmă cu 44 de ani, Dragoș Tudorache este un fost judecător român al Tribunalului din Galați. A fost șef al Cancelariei premierului Dacian Cioloș și apoi ministru de interne în același guvern tehnocrat, în perioada 6 septembrie 2016 – 4 ianuarie 2017. Este membru PLUS din decembrie 2018 și europarlamentar din partea acestei formațiuni în urma rezultatului alegerilor din 26 mai.