Rusofilii lui Dodon vor să închidă PRO TV Chișinău! Premierul Chicu amenință și insultă: ”Veți pierde afacerea, sunteți maneliști!” Basarabia, paradisul celei mai purulente și mai cocălărești propagande rusești


Rusofilii lui Dodon vor să închidă PRO TV Chișinău! Premierul Chicu amenință și insultă: ”Veți pierde afacerea, sunteți maneliști!” Basarabia, paradisul celei mai purulente și mai cocălărești propagande rusești

Premierul socialist și pro-rus al R. Moldova – l-am numit pe Ion Chicu, portavocea și instrumentul opulentului rusofil Iogor Dodonse face remarcat printr-un nou atac mizerabil și anti-românesc îndreptat de data aceasta împotriva PRO TV Chișinău și, prin extensie, împotriva întregii prese de limbă română.

Mai exact, premierul rusofil a avut impertinența să amenințe PRO TV Chișinău că își va pierde ”afacerea” în R. Moldova, întrucât ar fi un post ”manelist” care transmite seriale ”maneliste”, cum ar fi ”Las Fierbinți” – mai multe detalii AICI.

Aceasta în condițiile în care Basarabia se află sub talpa propagandistică a televiziunilor rusești și cocălărești care rostogolesc fără contenire cea mai mincinoasă și mai purulentă propagandă anti-românească, anti-SUA și anti-UE a Federației Ruse. De notat că presa de limba română din Basarabia (și așa puțină, fragilă și secătuită financiar) se află sub atacul permanent al rusofililor lui Dodon (PSRM și sateliții săi moscoviți), în perspectiva apropiatelor mize electorale. De altfel, în această perioadă se încercă preluarea unor organisme mediatice românești. Și toate acestea se întâmplă în contextul în care - penibil de-a dreptul - Basarabia are o lege care cică interzice propaganda rusească. ”Legea” era în vigoare și când Dodon a câștigat președinția fluturând o poză cu Putin. 

Vă amintim că, recent, după ce și-a bătut joc de medicii români trimiși în Basarabia să salveze vieți, pe care i-a cazat la grămadă într-un cămin jalnic cu veceul la comun, premierul Chicu s-a mai pretat și la obrăznicia de a insista că medicii români ar fi venit la Chișinău pentru a învăța cum să trateze eficient coronavirusul. Asta deși România ajută necondiționat R. Moldova cu bani, echipamente și medici, nu invers.

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale – l-am numit pe Vlad Țurcanu, fost jurnalist și fost purtător de cuvânt al ex-președintelui Nicolae Timofti – taxează în termeni duri, pe Facebook, cel mai recent derapaj comis de rusofilul Chicu:

”Partidul Unității Naționale (PUN) condamnă atacul grosolan și nedemn pentru funcția pe care o ocupă, lansat de premierul Ion Chicu la adresa presei neaservite guvernării PSRM-PDM, în special față de unul din cele mai respectabile posturi de televiziune din Republica Moldova, Pro TV Chișinău.

Prin tonul său amenințător și jignitor față de Pro TV, Ion Chicu se prezintă, ca prim-ministru, incapabil să funcționeze într-un cadru democratic, în care își găsesc loc și sunt acceptate, de obicei, toate părerile divergente din societate față de actul politic. Cu alte cuvinte, Ion Chicu dovedește că nu-și merită funcția înaltă pe care, după cum se vede, o exercită în mod arbitrar și părtinitor, departe de caracterul tehnocrat pe care și-l atribuie. Ne-am fi așteptat ca Domnia sa să fi arătat o atitudine egală față de toate instituțiile de presă. Unele din ele, în special cele de factură rusească, propagă de multă vreme în spațiul audiovizual al Republicii Moldova mesaje de ură și subversive, fără însă ca acestea să-i fi atras vreodată atenția actualului șef al Guvernului.

Sesizăm partenerii noștri occidentali și instituțiile internaționale față de această ieșire inadecvată și deplasată a premierului Chicu. De asemenea, încurajăm presa să-și facă în continuare meseria în beneficiul publicului, fără să se lase intimidată de amenințările venite din partea unui demnitar de stat a cărui prezență în funcția de prim-ministru este, cu siguranță, una provizorie și de scurtă durată.

PUN consideră că acest atac urât împotriva presei democratice din Republica Moldova este un semnal că actuala coaliție roș-albastră își epuizează ultimele resurse de a guverna corect și responsabil față de cetățeni și că nu este departe momentul în care va fi înlăturată de la putere, tocmai din cauza neputinței sale de a a-și îndeplini obligațiunile pe care și le-a asumat.

Dacă ar fi avut memorie instituțională, premierul lui Dodon, Ion Chicu, ar fi știut că au existat în trecut și alți aventurieri politici care și-au grăbit sfârșitul politic prin atacuri similiare orchestrate împotriva presei democratice”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.