S-a găsit cine să vorbească! După ce a încercat să măsluiască voturi în Parlamentul European, Grapini vrea să-i dea lecții despre democrație lui Iohannis


S-a găsit cine să vorbească! După ce a încercat să măsluiască voturi în Parlamentul European, Grapini vrea să-i dea lecții despre democrație lui Iohannis

După ce în luna februarie a încercat să fure voturi în cazul Laurei Codruța Kovesi chiar sub nasul celorlalți europarlamentari prezenți la numărătoare, eurodeputata PSD Maria Grapini s-a trezit peste noapte dând lecții despre democrație.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Grapini a încercat să fure voturile acordate de Comisia LIBE lui Kovesi. Unul din europarlamentari a oprit-o

Concret, aceasta a declarat, la RFI, că prin refuzul unei dezbateri cu Viorica Dăncila, președintele Klaus Iohannis va pierde din încrederea populației, deoarece acesta i-ar fi „refuzat pe români”, acționând anti-democratic.

„Domnul Iohannis nu a procedat corect in raport cu cetatenii si va pierde cel putin din incredere si din imagine”, a afirmat ea.

Totodată, Grapini a spus că Viorica Dăncilă, nu ar trebui să meargă la dezbaterea de marți a lui Klaus Iohannis, pentru că s-ar vulnerabiliza, fiind „o întâlnire unde au fost aleși bob cu bob cei care sunt pro-Iohannis”.

„Eu spun că nu a refuzat-o pe doamna Dăncilă, a refuzat românii. Foarte mulți români doreau, așa e în democrație, ca în turul doi (…), oamenii pentru a se decide, pentru că nu au decât două alternative sau cea de a sta acasa, au dorit dezbatere între cei doi. Domnul Iohannis nu a procedat corect în raport cu cetățenii și va pierde cel puțin din încredere și din imagine”, a susținut Grapini.

Întrebată de ce ar discuta Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă, după ce PSD a refuzat dialogul instituțional cu președintele, Maria Grapini a replicat: „Păi, putem să spunem și invers, președintele a refuzat dialogul instituțional. Să ne amintim de perioada președinției (UE – n.r.). Prima afirmație a președintelui a fost că acel Guvern nu poate să ducă președinția, de am ajuns de râsul lumii, încât Finlanda s-a oferit să preia președinția. Pe toată durata președinției, n-a vrut să colaboreze, iată, n-a fost invitată doamna Dăncilă la summit-ul de la Sibiu (…). Apoi, numirea miniștrilor, înlocuirea miniștrilor, foarte multe legi importante, nepromulgate, trimise la CCR, timp pierdut”, a încercat să argumenteze fără prea mult succes Grapini.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.