S-a schimbat ceva după alegerile din 26 mai? Vladimir Tismăneanu, verdict îngrijorător: "Nimic!"


S-a schimbat ceva după alegerile din 26 mai? Vladimir Tismăneanu, verdict îngrijorător: "Nimic!"

Politologul Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea din Maryland, face radiografia scenei politice din România de după referendumul pe justiție și alegerile europarlamentare din 26 mai și constată că nu s-a schimbat nimic.

Astfel, Viorica Dăncilă este în continuare premierul României, Eugen Teodorovici „joacă ping-pong”, Rareș Bogdan îl atacă pe Dacian Cioloș la Antena 3, iar Tudorel Toader este rector.

El mai scoate în evidență și faptul că Secția Specială condusă de Adina Florea încă funcționează. 

„Amărăciune: Au trecut câteva săptămâni de la alegerile și referendumul din 26 mai. Ce s-a schimbat în bine? Sincer și direct spus, nimic. Cotcodancilă e în continuare premier, Chipărosul joacă ping pong, domnu’ Rareș îl atacă pe Dacian Cioloș la haznaua 3, Krapulax Bubonicus este rector și aranjează ciomăgirea studenților care-l contestă, SS condusă de cobra Florea este în continuare în acțiune, Iohannis mereu și de-a pururi în stare de îngrijorată prostrație, Băsescu se compromite cu un discurs provincial, trist etnocentric, Dragnea și Mazăre sunt la Rahova, Weberita stă de veghe ca Avocată a Mafiei, oboseală, dezamăgire, revoltă, indiferență, căldură mare. Foaie verde de dudău, e din ce în ce mai bine...”, a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.