Sânge în PSD! Gabriela Firea pregătește mazilirea Vioricăi Dăncilă, dacă teleormăneanca nu va intra în turul al doilea al prezidențialelor


Sânge în PSD! Gabriela Firea pregătește mazilirea Vioricăi Dăncilă, dacă teleormăneanca nu va intra în turul al doilea al prezidențialelor

Scriitorul și sociologul Sebastian Lăzăroiu susține, pe Facebook, că primărița Gabriela Firea aruncă mizerii la televizor – cum sunt insultele suburbane la adresa proiectului construirii spitalului pentru copiii bolnavi de cancer – în mod premeditat, tocmai pentru a atrage ostilitatea votanților față de PSD, cu scopul de a prelua conducerea partidului, dacă Viorica Dăncilă nu izbutește să ajungă în turul al doilea al bătăliei pentru Cotroceni.

CITEȘTE și Un nou atac mizerabil: ministrul Sorina Pintea vrea ca statul să confiște cele 26 milioane euro donate pentru spitalul destinat copiilor bolnavi de cancer!

Potrivit sociologului, astfel de polițe își plătește și controversatul Orlando Teodorovici (aka ”Discotecă”), care se răzbună pe Dăncilă fiindcă nu l-a nominalizat pentru funcția de comisar european.

Vă prezentăm comentariul lui Sebastian Lăzăroiu:

”Viorica Dăncilă, știu că-ți dorești mult să intri în turul al doilea, ca să mai rămâi șefă la PSD, greu, ce-i drept, având în vedere că nu mai ai ce să le dai <copiilor> de mâncare.

Dar ca să intri în turul al doilea, ar trebui ca niște oameni din partid să-și ia o mică vacanță pe perioada campaniei. Printre ei, Orlando Teodorovici și Gabi Firea. O grevă a tăcerii lor ar ajuta.

Evident că Firea vrea să-ți ia locul și de aia aruncă mizerii la televizor. Ca să atragă iar ostilitatea votanților față de PSD, tu să ratezi intrarea în finală și ea să-ți fure scaunul de sub fund.

E clar că Orlando e supărat că nu l-ai făcut comisar european (era dispus chiar să ia șefia organizației de femei, doar să-l accepte Ursula) și-acum se răzbună purtându-se ca un huligan în fața camerelor. Tot ca sa ratezi tu intrarea în turul al doilea.

Ce-ar fi făcut daddy dacă-i mirosea că joacă impotriva lui? Știi bine că-i dădea afară din partid. (...)

N-o credeți proasta pe Firea, că nu e. Ea știe că și-a luat adio de la Primăria Capitalei. A văzut scorurile de la europarlamentare la București, a înțeles tendințele cu PSD fără butoanele guvernării, deci s-a resemnat. Dar nu vrea să rămână nimic. Vrea șefia PSD. Ba, pe undeva, speră ca dobândirea acestui rang politic i-ar putea îmbunătăti șansele la un al doilea mandat de edil, deși speranța e slabă...

Ultimele sondaje arată că Viorica are șanse să treacă în turul doi (spre deosebire de cele din septembrie).

Toate atacurile astea aparent gratuite la niște oameni admirabili care fac ce guvernele n-au reușit până acum - construcția unui spital din bani privați - sunt doar încercări de a resuscita toată energia negativă împotriva PSD și, evident, a candidatei la prezidențiale. Firea trage de aceleași manete de care a mai tras și în trecut (din greșeală), știind foarte bine azi energia negativă pe care o mobilizează în plină campanie. S-a mai băgat în poză cu Simona Halep, așa cum a facut și acum, subliniind "contribuția ei" la construcția spitalului. S-a mai luat mârlănește de Iohannis pe chestiuni sensibile. Deci știe lecția. Acum doar o aplică.

Calculele îi sunt clare: dacă Viorica intră în doi, își atinge obiectivul fixat și va fi mult mai greu de dat jos de la șefia PSD; dacă nu intră, pe 25 noiembrie va fi schimbată ca o pereche de șosete ude. Și pe cine vor susține Paul Stănescu și baronetul? Pe Gabi Firea, normal”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.