SCANDAL fără precedent: PSD face CEx total cu SÂNGE pe pereți. Manevra lui Codrin Ștefănescu EXCLUSIV


SCANDAL fără precedent: PSD face CEx total cu SÂNGE pe pereți. Manevra lui Codrin Ștefănescu EXCLUSIV

Fiindcă nu au nici cea mai mica șansă să câștige funcțiile de secretar general și de președinte al PSD, Codrin Ștefănescu și junele zvăpăiat Liviu Pleșoianu – inamici ai Justiției, dragniști și ”vedete” Sputnik – au născocit o nouă procedură de vot pe care se străduiesc să o impună în CEx-ul de vineri, cu sprijinul lui Șerban Nicolae, pentru a o învinge pe Viorica Dăncilă la Congresul de sâmbătă.

Mai exact, potrivit surselor Podul.ro, Codrin Ștefănescu vrea ca funcțiile de președinte al PSD, președinte executiv și secretar general să fie tranșate în urma unui vot în două tururi.

Cu alte cuvinte, funcțiile să se supună votului direct al Congresului, iar dacă niciun candidat nu izbutește să acumuleze 50%+1, primii doi clasați ar urma să intre într-un tur doi. Ștefănescu și acoliții săi cred că astfel ar avea șanse să răstoarne, printr-o conjurație a învinșilor, actuala stare de fapt din PSD, care o favorizează pe Viorica Dăncilă (în pofida tensiunilor fără precedent) în ceea ce privește preluarea partidului, împreună cu echipa sa coordonată de influentul baron de Vrancea, Marian Oprișan, poreclit ”Portofel” din rațiuni pe care nu le vom dezvolta aici. Ca o paranteză, vă amintim că PSD fuge ca dracu' de tămâie de orice modificare a legilor electorale care presupune introducerea votului în două tururi pentru primării – iată însă că procedura devine ruptă din cer când e vorba de reglări de conturi în lupta pentru putere.

Sursele citate ne-au precizat că este puțin probabil ca găselnița lui Ștefănescu să fie acceptată în CEx, deși negocierile se poartă la baionetă, cu atât mai mult cu cât Viorica Dăncilă îi șantajează fără menajamente pe baroni, amenințând că își va da demisia de la Palatul Victoria dacă șefia partidului nu i se va oferi pe tavă.

Binomul Dăncilă-Oprișan dorește ca forul suprem să stabilească doar președintele partidului (cei doi au o majoritate în acest sens), premierul urmând să încalece apoi oficial PSD, laolaltă cu o echipă dezirabilă (președintele executiv, secretarul general ș.a.m.d.) păpușată de incorigibilii baroni Marian Oprișan și Niculae Bădălău.

Indiferent de turnura pe care o vor comporta negocierile, următoarele ore fiind importante în aritmetica luptei interne, este mai mult decât previzibil că urmează un nou scandal de proporții în PSD. Care va prefața unul și mai mare, la Congresul de sâmbătă.   

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.