Scandalos: PSD și sluga comunistă Dorneanu îl SALVEAZĂ pe Tăriceanu de un dosar penal! Culisele unei sesizări la CCR


Scandalos: PSD și sluga comunistă Dorneanu îl SALVEAZĂ pe Tăriceanu de un dosar penal! Culisele unei sesizări la CCR

Profitând de faptul că opinia publică e captată de problemele aferente epidemiei Covid-19, PSD își dă din nou arama pe față, la modul cel mai perfid: mai exact, pesediștii și-au sezizat sluga de la șefia CCR, pe fostul procuror comunist Valer Dorneanu, susținând că, țineți-vă bine, Parchetul ar încălca separația puterilor în stat când îl anchetează pe Călin Popescu Tăriceanu.

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek) avertizează, pe Facebook, că este mai mult decât previzibil ce va face numitul Dorneanu, care e pe cale să impună un precedent extrem de periculos dorit de toți penalii politici: practic, va fi imposibil să mai scoți din Parlament pe unul care este declarant incompatibil.

Vă prezentăm avertismentul jurnalistului:

”Pe șestache, la învălmășeala cu covidu, PSD îl mai scapă pe tataie Tăriceanu de un dosar penal: l-a sesizat pe Dorneanu, cică parchetul încalcă separația puterilor când îl anchetează pe pensionarul cu șase neveste.

Ce făcu Tăriceanu, când era el nr.2 în stat: în Senat avea niște incompatibili care trebuiau dați afară, după ce au pierdut procesul cu ANI. Din 2017 în 2019, nea Tăriceanu nu a supus la vot vacantarea mandatului unuia Marciu, de la PSD Giurgiu, care era incompatibil, pe o decizie judecătorească. Așa că parchetul îl caută pe Tăriceanu pentru abuz în serviciu, omul a sfidat o hotărâre judecătorească.

Dar, zic PSD și Robert Cazanciuc, ce a făcut Tăriceanu e gest politic. Adică e politic în România să nu pui în aplicare o decizie a instanței, parlamentarii sunt deasupra legii.

Ce va face Dorneanu cred că știm. Problema va fi de precedent: practic, va fi imposibil să mai scoți din Parlament pe unul care a fost declarat incompatibil. Nu-i prima oară, știu. ANI a murit de mult, acum doar îi pun crucea la căpătâi”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.