SCANDALOS: pușcăriașul Adrian Năstase, PROPAGANDĂ destrăbălată pentru Putin. Banii RUSIEI, mai importanți decât sfârtecarea Ucrainei și anexarea Crimeei?!


SCANDALOS: pușcăriașul Adrian Năstase, PROPAGANDĂ destrăbălată pentru Putin. Banii RUSIEI, mai importanți decât sfârtecarea Ucrainei și anexarea Crimeei?!

Fostul premier pesedist Adrian Năstase – notoriu pentru mesajele sale anti-UE, preluate din rețetarul propagandei putiniste, și pentru susținerea frenetică a ofensivei PSD-ALDE împotriva Justiției – găsește de cuviință să insiste, pe blog, că restabilirea dreptului de vot al Federației Ruse în Consiliul Europei ar demonstra că, cităm întocmai, ”cuantumul cotizației Rusiei era mai important decât abuzurile invocate”.

Vă amintim că aceste ”abuzuri” despre care fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase se pretează să scrie cu cinism sunt sfârtecarea Ucrainei și anexarea ilegitimă a Crimeei.

Să nu uităm că Adrian Năstase ocupă locul al doilea pe deja celebra Listă a lui Dughin, după nomenklaturistul Ion Iliescu. De notat că de-a lungul ultimilor ani, fostul pușcăriaș s-a remarcat prin poziții virulente anti-europene și a efectuat o serie de vizite dubioase la Moscova, unde a participat activ (via sinecura pe care o păpușează: Fundația Titulescu) la ”acțiuni” organizate de propaganda Kremlinului.

Iată ce debitează Adrian Năstase pe blog – a se remarca și lejeritatea obtuză cu care tratează, expeditiv, situația din Basarabia:

”Există opinii după care  si deciziile CCR – doar in anumite cazuri – sunt anomalii. Sigur, atunci cand exista si interese sau „bună intelegere” a marilor puteri conteaza mai putin astfel de decizii si se pot adauga unele „erate” la acestea (vezi situatia de la Chisinău). Recent, la Consiliul Europei, s-a revenit la decizia de suspendare a dreptului de vot al Rusiei de după operatiunile din Ucraina si Crimeea, deoarece – probabil – cuantumul cotizatiei Rusiei era mai important decat abuzurile invocate”, apreciază Adrian Năstase.

La finalul lunii iunie, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat readmiterea delegației rusești după cinci ani în care aceasta a fost suspendată. Decizia a fost criticată cu duritate de majoritatea țărilor din fostul bloc sovietic, alături de Polonia, Suedia și Marea Britanie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.