Scântei la Chișinău. Reniță șterge pe jos cu rusofilul Dodon: Acest imbecil va ajunge la pușcărie, iar Putin nu-l va salva. Zilele lui sunt numărate!


Scântei la Chișinău. Reniță șterge pe jos cu rusofilul Dodon: Acest imbecil va ajunge la pușcărie, iar Putin nu-l va salva. Zilele lui sunt numărate!

Deputatul din fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr (DA) Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) susține că rusofilul Igor Dodon a pierdut controlul cu realitatea, iar ratingul său este la pământ, după publicarea imaginilor în care Vladimir Plahotniuc îi oferă o sacoșă cu bani.

Potrivit NewsMaker.md, reacția vine după ce, în cadrul ediției din 19 iunie a emisiunii „Președintele răspunde”, prorusul, socialistul și românofobul Igor Dodon a spus că fostul președinte al PDM ar controla câțiva deputați din cadrul blocului ACUM, inclusiv pe Iurie Reniță.

„Acest animal politic (de la Aristotel citire!) este într-o mare disperare, mai ales după ce l-am deconspirat cum este implicat direct în acte de corupție. Vă mai aduceți aminte de celebra lui frază din secvența video – ‹iarăși umblați cu kulioașili?›. Asta a făcut-o mereu și o face în continuare. Zvâcnirile ‹echilibrate› ale expertului ‹guleaiurilor› (petrecerilor – n.red.) de la Condrița denotă o totală frică și teamă că va trebui să dea socoteala în fața legii și a cetățenilor. După prezentarea secvenței video cu ‹kuliokul›, care a fost vizionată de peste 2,7 milioane de cetățeni de-ai noștri de acasă și din străinătate, ratingul lui Dodon e la pământ, de aceea acest imbecil politic recită același refren vechi și banal”, a declarat Iurie Reniță, contactat de NM.

Deputatul Platformei DA a mai spus că limbajul lui Igor Dodon denotă „o stare de disperare”.

„Eșecurile în lanț ce-l vizează personal pe Dodon și pe ortacii lui socialiști îl mențin într-o stare permanentă de disperare, cu utilizarea unui limbaj de bădăran și de birjar. V-aș sugera să-i analizați mai atent (din punct de vedere social și psihic!) comportamentul, dar și  ‹impresionantul vocabular al limbii moldovenești›, debitat de Igari Nikalaici. Nici la nivelul unui ‹zvenovoi› (șef din timpul perioada URSS, NM) din perioada sovietică nu trage această conservă rusească de la Sadova, cuibărită temporar la Condrița, dar zilele lui acolo sunt numărate”, a argumentat parlamentarul.

Iurie Reniță a mai spus că rusofilul Dodon urmează să fie tras la răspundere pentru faptele sale și nici măcar președintele Vladimir Putin nu îl va putea ajuta.

„Dincolo de calitățile incontestabile de corupt și trădător de patrie, această ‹русская тушенка› (тушенка – carne înăbușită, NM) a pierdut definitiv simțul realității. Nu-l mai ajută nici participarea lui cu cei 75 militari la parada de la Moscova, nici creditul rusesc ratat, nici culesul căpșunilor cu Kirkorov, nici politica lui externă ‹echilibrată›, nici Vladimir Vladimirovici Putin. Locul lui sigur este deja stabilit de către cetățenii noștri onești și cu demnitate – Penitenciarul nr. 13 îl v-a ‹îmbrățișa› cu mult drag, în aceeasi celulă cu prietenul lui la cataramă Plahotniuc, alături de Platon, Iaralov și alți corupți notorii de la noi. Nu-l mai ajută nici calitatea de ‹sliv› (scurgere, NM) al lui Putin în Republica Moldova, cu atât mai mult nici Filip, nici Diacov sau alți admiratori și susținători politici de-ai lui”, a conchis Reniță.

Reacția vine după ce prorusul Dodon a spus că fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, ar controla câțiva deputați din cadrul blocului ACUM. Acesta l-a nominalizat pe Iurie Reniță din cadrul Platformei DA.

Amintim că deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță, a publicat pe 18 iunie noi imagini în care apar Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. În imagini, fostul președinte al PDM îi oferă șefului statului o sacoșă neagră, despre care toți cei nominalizați susțin că era plină cu bani, iar Igor Dodon îi spune să îl transmită unui oarecare „Costea”, care, la rândul său, îl va da lui „Cornel”. Procuratura Anticorupție a inițiat un dosar penal în baza înregistrării.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.