Scene ireale la sediul CNA! Un cetățean venit cu o sesizare la adresa emisiunii lui Victor CIUTACU, în care GHIȚĂ a amenințat cu bătaia, a fost întrebat dacă are serviciu

  • Podul
  • Mar 13, 2019, 10:34
  • 1944

Cătălin Teniță, specialist în online și inițiator al Geeks for Democracy, a fost, marți, alături de Marian Raduna de la Rezistența TV, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 să depună plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță pentru amenințările proferate în cadrul unei emisiuni în direct de la RTV

Cei doi s-au oprit apoi la sediul CNA, aflat în vecinătatea Parlamentului, pentru a depune o sesizare privind atitudinea moderatorului Victor Ciutacu. care nu doar că nu l-a temperat pe Ghiță, când acesta amenința cu bătaia, ba chiar l-a încurajat, comparând gestul lui cu patrulele civile din Brazilia. Reclamanții au fost întâmpinați de către un angajat al CNAcu un discurs decupat parcă din emisiunile de propagandă ale televizinilor mincinoase care sunt antamate de corupți să discrediteze justiție și lupta anticorupție. 

Cătălin Teniță pe Facebook: „După ce am depus plângerile penale ieri, am fost cu Marian (Raduna, n.red – Rezistența TV) la CNA să depunem sesizările privind atitudinea moderatorului emisiunii, Victor Ciutacu, în cazul amenințărilor cu bătaia proferate de Ghiță.

Sediul CNA este vizavi de Palatul Parlamentului (Bd. Libertățîi nr.14, sector 5, cod 050706, București, ROMÂNIA). 
Mai exact am urcat la etajul 5 și am mers la biroul Registratură/Secretariat.

Acolo ne-a preluat sesizările un domn deloc mulțumit de toată situația. Pe mine m-a întrebat dacă altceva mai bun de făcut nu am decât să mă uit la TV și dacă lucrez undeva. Mi-a spus părintește că "viață ne-o facem noi."

Cert e că teancul de niște zeci de sesizări din față lui nu prea îl mulțumea. Mi-a arătat teancul. I-am spus că e vină lor că se ajunge acolo, nu a mea.

În fine, pe scurt:

1. Mai jos este modelul de sesizare CNA în cazul de față, făcut de Diana Vasile.
https://docs.google.com/…/1Wv7E8If3VzR4nOQH56LVFH7mB2…/edit…

2. Pentru maximul de impact mergeți și depuneți-le personal la CNA. De pildă în acele 15 minute de greva #șieu. Asta îi deranjează cel mai mult pe oameni de acolo.

3. Dacă nu aveți cum să va deplasați, le puteți depune prin formularul de pe site-ul CNA (http://www.cna.ro/Formular-de-sesizare-Radio-TV.html) sau prin Email/Fax/Poștă (http://www.cna.ro/Contact.html) Cereți număr de înregistrare.

4. Vom încerca să aflăm când se vor dezbate sesizările noastre (au fost întârzieri și de 6 luni) pentru a fi în sala la ședința publică.

5. Iar dacă vreți să trimiteți o plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță, aveți aici modelul și pașii. Se poate trimite și prin poștă. https://www.facebook.com/catalintenita/posts/10157035840149402