Scene dramatice la Caracal. Mama și mătușa Luizei Melencu au sărit în fața coloanei de mașini care îl plimbă, pe la reconstituiri, pe Gheorghe Dincă. Monstrul arată din ce în ce mai bine, odihnit și relaxat

Mama și mătușa Luizei Melencu au așteptat coloana de mașini ale poliției care îl plimbă pe Gheorghe Dincă pe la reconstituirea celor două omoruri terifiante. Distruse de durere, obosite de atâta chin și revoltate de felul netransparent în care decurge ancheta și de aspectul fizic înfloritor al răpitorului - ras, îngrijit, odihnit, turuind relaxat cu polițiștii - femeile s-au năpustit asupra mașinilor și au strigat că vor să afle adevărul. Când mașinile s-au apropiat de casa lui Dincă, în fața căreia acesta a fost descătușat, un cordon de jandarmi a împiedicat accesul rudelor Luizei.

”O așteptăm acasă. Suntem terminaţi, nu mai avem lacrimi. Sufletul şi inima noastră ne spun că Luiza nu e moartă.Am crescut-o cu tataie de la șase luni. O așteptăm să vină acasă, să mearg la liceu”,  declarat bunica maternă a Luizei Melencu într-o intervenție la digi24.

„De la anchetă nu am așteptări. Dar de convinsă sunt convină că Luiza e în viață”, a spus și mama Luizei

„Eu unul mi-am sfătuit familia să nu participe la mascarada asta (reconstituire, n.red). E prea mult prea mult pentru un om. Noi am depus o solicitare foarte clară: un expriment judiciar în cadrul căruia să se demonstreze dacă în acel butoi putea fi arsă (Alexandra, n. red). Proba cea mai importantă este arderea cadavrului care nu există în acest moment la dosar”, a declarat și Alexandru Cumpănașu, prezent în studioul Digi24.

În urmă cu cinci luni, pe 14 aprilie, Luiza, în vârstă de 18 ani, s-a urcat în mașina lui Dincă undeva în centrul Caracarului și ar fi trebuit să ajungă la Dioști, o comună din apropiere. Nu a mai ajuns și potrivit confesiunilor acestuia, Luiza a sfârșit în același mod ca și Alexandra Măceșanu, a doua fată răpită și ucisă de Dincă și cea care practic a stopat ororile acestuia sunând la 112.