Scrisoarea disperată a unei femei către artizanii recursului compensatoriu: "Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, părinții mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrânețea lor!" EXCLUSIV


Scrisoarea disperată a unei femei către artizanii recursului compensatoriu: "Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, părinții mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrânețea lor!" EXCLUSIV

Doi bătrâni, soț si soție, în vârstă de 86 și 82 de ani, din Zorleni, au fost omorâți pe 22 august de un beneficiar al legii recursului compensatoriu

Procurorul criminalist Liliana Deciu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, împreună cu echipa de criminaliști de la Serviciul de Investigații Criminale (SIC) de la IPJ Vaslui, au reușit să strângă destule probe prin care s-a demonstrat că ucigașul lui Neculai și Elena Coșeru este Gheorghe Crețu, de 24 de ani, care locuiește la două case de bătrânii uciși. Recidivist, proaspăt eliberat din Penitenciarul de la Giurgiu, unde avea de ispășit o pedeapsã de 5 ani, 4 luni și 10 zile de închisoare, din care grație recursului compensatoriu a executat doar trei ani, criminalul a pus ochii pe casă și averea familiei Coșeru, plănuind să-i omoare ca să le ia banii, informează publicația locală vremeanoua.roCitiți mai multe detalii despre caz AICI și AICI.

Privind acest caz, redacția Podul a intrat în posesia unei scrisori, redactată de fiica celor doi bătrâni, și care este adresată parlamentarilor care au votat pentru ca legea recursului compensatoriu să intre în vigoare. Aceasta le transmite parlamentarilor că sunt părtași la crimă și le pune o serie de întrebări usturătoare: "Când aţi votat DA ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, știați ce fapte au săvârșit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le transmiteți, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-ați gândit ca ați semnat poate şi pentru sfârșitul părinților sau copiilor dumneavoastră? De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Și vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?".

CITIȚI ȘI: Date de ultimă oră ale regimului criminal PSD: "Peste 7000 de criminali, violatori și tâlhari liberi pe străzile României!". Numărul celor care au recidivat

Amintim că la data de 18 septembrie, nu mai puțin de 21.049 deținuți au fost eliberați mai repede din pușcărie, în baza legii recursului compensatoriu dintre care 7003 deținuți au fost inițial încarcerați pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupție etc.

Redăm textul scrisorii:

"Domnule parlamentar,

Aţi votat în data de 9 mai 2017 DA pentru legea recursului compensatoriu (Lege 169/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal), în baza căreia au fost eliberaţi până acum 21.000 de infractori.

Unul dintre aceştia, eliberat la sfârşitul lunii martie, a intrat în noaptea din 21 spre 22 august 2019 în scop de jaf în curtea şi casa părinţilor mei - Neculai (86 de ani) şi Elena Coşeru (82 de ani, handicap grad 1), doi bătrâni fără apărare şi i-a ucis cu sălbăticie, cu mai multe lovituri de cuţit şi obiecte contondente.

Cei care se ocupă de caz spun că nu au mai văzut până acum asemenea violenţă şi agresivitate. Vă invit sa citiţi dosarul, dacă aveţi acelaşi sânge rece ca atunci când aţi votat DA pentru legea recursului compensatoriu, fără să vă gândiţi la consecinţele reale.

Chinul şi durerile prin care au trecut părinţii mei puteau fi schimbate de o secundă. O secundă în care aţi ales altfel. O secundă care le putea salva viaţa.

Dacă această lege nu ar fi intrat în vigoare, ucigaşul s-ar fi aflat şi acum în închisoare, părinţii mei s-ar fi bucurat în continuare de bătrâneţea lor, iar eu şi fratele meu, copiii şi nepoţii noştri i-am fi avut în continuare alături de noi, aşa cum ar fi trebuit să fie cursul normal al vieţii, într-un stat care ar trebui sa ne apere de infractori, nu să îi pună în libertate.

Când aţi votat DA ştiaţi care este numărul celor care vor fi eliberaţi, știați ce fapte au săvârșit, ce caziere au? V-aţi gândit că mulţi dintre ei vor recidiva? V-aţi întrebat ce mesaj le
transmiteți, reducându-le pedeapsa ad-hoc, fără nici un fel de verificare în prealabil? V-ați gândit ca ați semnat poate şi pentru sfârșitul părinților sau copiilor dumneavoastră? De ce trebuie să plătim noi, cetăţenii, pentru lipsa dumneavoastră de interes? Poate că dreptul deţinuţilor trebuie respectat, însă nu cu preţul vieţii tuturor victimelor a căror voce sunt convinsă că o reprezint. Și vă întreb: dreptul la viaţă al părinţilor mei şi al celorlalte victime cine l-a apărat?

Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute.

Nu mai pot schimba cele întâmplate, dar fac un apel la dumneavoastră: dacă mai aveţi măcar o fărâmă de umanitate şi înţelegeţi rolul şi responsabilitatea pe care le aveţi ca parlamentar, şi anume acela de a aproba legi care să ne permită nouă, copiilor şi părinţilor noştri, cetăţenilor acestei ţări, să trăim în siguranţă în România, ABROGAȚI în cel mai scurt timp legea recursului compensatoriu, care a distrus deja nenumărate vieţi.

Cu multă durere şi revoltă in suflet,
Maria Dumitru".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.