Se înmulțesc ”înțelepții” COVID-19: cum a devenit Bulă filosof! Coronavirusul, dublat de o pandemie de PROSTIE! Concluziile politologului Dan Pavel


Se înmulțesc ”înțelepții” COVID-19: cum a devenit Bulă filosof! Coronavirusul, dublat de o pandemie de PROSTIE! Concluziile politologului Dan Pavel

Politologul, scriitorul și profesorul Dan Pavel avertizează, pe Facebook, că pandemia de COVID-19 este dublată, cu atât mai mult în România, de o vertitabilă pandemie de prostie, ”înțelepții” molimei întrecându-se, din izolare, carantină ș.a.m.d., în cele mai sinistre tâmpenii și dezinformări, care, dincolo de stadiul idioților utili, devin pilde de lichelism.

Podul.ro vă prezintă concluziile lui Dan Pavel:

”Se înmulțesc înțelepții coronavirusului și analiștii pandemiei!
Sau cum a devenit Bulă filosof!

Nu trece oră fără să apară cîte un autointitulat profet al momentului, aroganți care nu înțeleg ce se petrece, dar care le dau sfaturi semenilor, le spun ce să facă și ce să nu facă, cum să se comporte, cum să gîndească, deși nivelul lor intelectual este submediocru. Nu mai vorbim de expertiza lor științifică, medicală, politică, mediatică ori de orizontul cultural redus. Li se spune să stea acasă, dar prin compensație ei invadează Internetul, canalele de radio și televiziune, rețelele sociale, unde preiau sfaturile tîmpite, clișeele, prejudecățile și dezinformarea unii de la alții.

Aroganții nu ezită să îi judece pe alții, să îi condamne pe cei care greșesc (cu voie sau fără voie, din răutate sau prostie, din pricina fricii, a neînțelegerii, a lipsei de încredere), dar nu își dau seama că de fapt aceasta este condiția umană. Reacțiile celor incriminați sunt și consecința erorilor făcute de autorități, a ineficienței birocratice, a nesimțirii celor care nu își fac datoria sau o condiționează (vezi solicitările celor din sistemul medical, care în loc să țină cont de jurămîntul hipocratic, cer creșteri salariale), a lipsei de bun simț și educație.

Nu îi citesc, dar văd titlurile sau începutul acestor mesaje, nu trebuie și nici nu pot fi cenzurați, dar măcar trebuie să li se spună cît sunt de penibili, toxici și neaveniți. Avantajul este că vedem cît de mulți sunt proștii închipuiți. Intuiam, dar acum se confirmă bănuielile. Ei se deconspiră. Mai ales cînd dau drumul în public la propriile reflecții, înțelegem că nimic din lumea asta nu-l poate împiedica pe Bulă să devină filosof.

În vremuri de criză, vedem manifestîndu-se păcatele capitale, precum și păcate mai mici. Aroganța/vanitatea/mîndria (superbia) este asociată cu Lucifer.

Cei care le dau celorlalți lecții nesolicitate, cei care îi judecă pe semeni, cei care îi îndeamnă să nu dea buzna la supermarket sau farmacii, obțin exact efectele contrare”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.