Sebastian Burduja: "O invit pe Firea să explice public cum a sifonat sute de milioane de euro, prin companiile municipale! Să nu își mai piardă timpul cu aceste încercări penibile de a își distruge concurența!"


Sebastian Burduja: "O invit pe Firea să explice public cum a sifonat sute de milioane de euro, prin companiile municipale! Să nu își mai piardă timpul cu aceste încercări penibile de a își distruge concurența!"

Fashionista Gabrielei Firea, Dana Budeanu, a publicat ieri înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului PSD al Sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4. În discuția înregistrată este vorba despre demolarea unui restaurant din Parcul Orășelul Copiilor, deținut de Mihai Mitrache, caz în care Nicușor Dan l-a acuzat pe primarul Sectorului 4 că demolează ilegal construcția unde "funcționa un restaurant și locuința unei familii cu copii", înainte ca instanța să se pronunțe definitiv. Candidatul dreptei, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a depus chiar o cerere de intervenție în acest caz. În înregistrarea, despre care nicio parte nu a precizat dacă este completă sau nu, Nicușor Dan se aude spunând că Mitrache este "dispus la dialog" și că are "disponibilitatea de a-și retrage plângerile". Cristian Zărescu, consilierul primarului sectorului 4, Daniel Băluță, insistă de patru ori că Primăria discută cu Mitrache, care "vinde droguri" și care "e acuzat de prostituție". "Daca el vinde droguri sau face prostitutie, as incerca sa-l prind cu institutiile care se ocupa de asta. Dar strict pe speta asta, cu clădirea, eu cred ca el are dreptate", răspunde Nicușor Dan. Mai mult, consilierul primarului PSD îl întreabă dacă s-a întâlnit cu Mitrache, Nicușor Dan răspunzând că s-a întâlnit cu el, cu soția și avocatul acestuia, potrivit HotNews.ro.

Candidatul dreptei unite la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a susținut, după publicarea înregistrării, că "mafia din PSD și urmașii lui Dragnea folosesc aceleași mijloace murdare cu care ne-au obișnuit pentru a încerca să oprească îndepărtarea de la butoane a lor și a administrației corupte, condusă de Gabriela Firea". Mai mult, Nicușor Dan a precizat că, fiind parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, a încercat găsirea unei soluții amiabile.

"În primăvară, informasem, în scris, Avocatul Poporului și Primăria Sectorului 4 despre demolarea ilegală pe care se pregătea s-o comită. La momentul înregistrării, acum câteva luni, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

Ca parte în proces, prin Asociația Salvați Bucureștiul, le-am cerut celor două părți să se întâlnească, împreună cu avocații lor, pentru a discuta. Până la urmă, procesul a continuat și justiția ne-a dat câștig de cauză, fapt care arată că acțiunea noastră a fost una legitimă.

Asociația Salvați Bucureștiul acceptă cazuri în care există premise serioase în privința săvârșirii unor abuzuri din partea autorităților. Până acum, ASB are 175 de procese câștigate în instanță în chestiuni de mediu, urbanism, construcții și patrimoniu", a mai precizat Nicușor Dan.

În schimb, candidata PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat, pe Facebook, pe Nicușor Dan de trafic de influență și șantaj: "Candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influenta si santaj la o primarie de sector, in favoarea unui controversat om de afaceri - considerat chiar interlop -, din cauza implicarii sale in activitati cu droguri, trafic de persoane etc, si care a construit ilegal cladiri (restaurant si casa) in Parcul Tineretului, pe domeniul public".

În acest context, președintele PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a declarat că adevărul în cazul făcut public de Dana Budeanu este unul singur: "Nicușor Dan s-a opus, ca în alte 175 de cazuri rezolvate, unei încălcări a legii de către o autoritate publică". Totodată, Sebastian Burduja i-a transmis Gabrielei Firea să nu își mai piardă timpul cu linșarea mediatică a concurenței și să vină să dea explicații în legătură cu sifonarea a sute de milioane de euro prin companiile municipale.

Burduja, pe Facebook: "Disperată că domnia ei se apropie de final, Firea și-a pus gașca de acoliți să încerce un linșaj mediatic asupra lui Nicușor Dan, sperând că o să îi mai reducă din procente. Este ceea ce știe să facă PSD de ani de zile, pe lângă sufocarea și blocarea comunităților unde se cred vătafi și a întregii țări, când o au pe mână.

O mizerie fără limite, mai ales că vine de la capii rețelei de clanuri din Voluntari care au acaparat Bucureștiul, împotriva unuia dintre cei mai longevivi combatanți pentru protejarea Capitalei. Care va ajunge primar, în ciuda încercărilor PSD-Firea de a opri acest lucru, cu votul bucureștenilor și cu sprijinul dreptei unite.

Dincolo de zgomotul pe care încearcă să îl facă doar cu titluri acuzatoare, dar fără dovezi, adevărul este unul singur: Nicușor Dan s-a opus, ca în alte 175 de cazuri rezolvate, unei încălcări a legii de către o autoritate publică.

Ca să nu își mai piardă timpul cu aceste încercări penibile de a își distruge concurența, o invit pe Firea să explice public cum a sifonat sute de milioane de euro, prin companiile municipale. Știu că e mult de povestit, așa că o provocăm să înceapă cu:

- Licitația celor 100 de tramvaie, prin care o firmă turcească a fost favorizată de echipa Firea, deși nu îndeplinea criteriile legale pentru a participa la licitație.

- Achiziția Parcului Verdi, prin care terenuri vândute de persoane cu condamnări penale au fost cumpărate de Primărie la prețuri de 10 ori mai mari.

- Achiziția Cinematografului Lumina, prin intermediul unei agenții imobiliare cu sediul în apartamentul Gabrielei Firea.

- Miniciuna ordinară referitoare la atragerea de fonduri europene de 1 miliard de euro, de 30 de ori mai mici în realitate.

- Minciuna reabilitării conductelor de termificare, de circa 600 metri, în loc de 30 de kilometri cât s-au promovat în reclame false ale Primăriei.

Reiau mesajul pentru PSD și Firea: dreapta unită va scăpa Bucureștiul de administrațiile PSD corupte și toxice. Bucurestenii s-au săturat. Nu mai pot fi mințiți. Pe 27 septembrie, plecați acasă. Pregătiți-vă bagajele".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.