Secretomanie, haos și panică plătită cu bani publici: România NU are o strategie pentru achiziționarea de vaccinuri anti-Covid-19! SUA anunță că primele tranșe vor fi gata cel târziu în decembrie


Secretomanie, haos și panică plătită cu bani publici: România NU are o strategie pentru achiziționarea de vaccinuri anti-Covid-19! SUA anunță că primele tranșe vor fi gata cel târziu în decembrie

În timp ce SUA anunță că sunt toate șansele ca un vaccin să fie gata în toamnă sau cel târziu în decembrie, iar Marea Britanie își asigură încă de pe acum o tranșă considerabilă, pe malurile Dâmboviței au fost instaurate secratomania și panica (prin mita din bani publici către presă), la modul premeditat, politic și mediatic, fiind clar că România și decidenții ei nu au un plan, o minima strategie, pentru a asigura și românilor accesul la vaccin.

”Cum chestiunile acestea se discută la strict secret, fie vom rata orice achiziție și vor urma scuzele și explicațiile la care dr. Arafat se pricepe ca nimeni altul, fie vor exista suspiciuni de fraudă”, avertizează jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România), pe Facebook.

Vă prezentăm comentariile lui Mircea Marian:

”Antonio Fauci, directorul Institutului pentru Boli Infecțioase și principaul consilier al Casei Albe în epidemia de coronavirus, spune că un vaccin are toate șansele să fie gata în decembrie (văd că azi a avansat la octombrie-noiembrie), dar nu va fi accesibil la nivel mondial decât la câteva luni după.

Mă întreb: România are o strategie, un minim plan să achiziționeze un vaccin? Nu spun să o facă acum, ca Marea Britanie, dar măcar să aibă un plan. Și, dacă lucrurile ar fi discutate onest și transparent, eu cred că majoritatea – nu toți, evident – ar accepta să riște bani într-un vaccin cu șanse, care încă nu este omologat, dar pe care să-l avem printre primii.

Nu știu, ideea ar fi să avem o discuție publică, onestă, cu toate riscurile derapajelor. E o lecție pe care am reținut-o ieri, citind și scriind despre Taiwan.

Dar cum chestiunile acestea se discută la strict secret, fie vom rata orice achiziție și vor urma scuzele și explicațiile la care dr. Arafat se pricepe ca nimeni altul, fie vor exista suspiciuni de fraudă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.